Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

2120 South Michigan Avenue






Καλημέρα αγάπες μου.
Επετειακή ανάρτηση η σημερινή αφού, για μένα (και μερικά εκατομμύρια νοματαίοι) η κοσμογονία ξεκίνησε πριν ακριβώς 53 χρονάκια και, συγκεκριμένα, στις 26 Οκτώβρη του 1962.
Τότε ήταν που 5 τύποι φκιάσαν μία μπάντα και την ονόμασαν Rollin' Stones, κλέβοντας την ατάκα του λατρεμένου τους Muddy Waters.
Οι πέντε αυτοί τύποι ήσαντε οι Mick Jagger στα φωνητικά, Keith Richards και Brian Jones στις κιθάρες, Ian Stewart στο πιάνο και Tony Chapman στα ντραμς.
Μ'αυτό το όνομα, μέσα σε 4 ωρίτσες, στα Curly Clayton Studios του Highbury (Λόντρα), ηχογράφησαν το πρώτο τους demo από τρία πολύ μεγάλα τραγούδια : το Soon Forgotten του Muddy Waters, το You Can't Judje A Book By The Cover του Bo Diddley και το Close Together του Jimmy Reed.
Έστειλαν το demo τους σε ΕΜΙ και Decca, οι οποίες το απέρριψαν με την πρώτη.
Ένας δε από τους παραγωγούς της Decca, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει το λόγο της απόρριψης, με το μνημειώδες "...πολύ καλή μπάντα, αλλά με τέτοια φωνητικά δεν θα πάνε πουθενά..."

Αυτό το "πουθενά", με το τελικό όνομα Rolling Stones πήγε στον Όλυμπο και θρονιάστηκε, κατσικώθηκε δηλαδής, πάνω από πενήντα χρόνια τώρα.

Τιμώντας τη μέρα, η νταλίκα σας χαρίζει ένα ακόμα bootleg των Θεών σε excellent stereo ήχο.
Το 2120 South Michigan Avenue είναι ένα ατόφιο blues live album, το οποίο ηχογραφήθηκε σε τρεις συνέχειες : 10-11 Ιουνίου 1964, 8 Νοέμβρη 1964 και 10 Μάη 1965, στα περίφημα Chess Studios στο Chicago.
(παρένθεση) για όποιον ενδιαφέρεται, η διεύθυνση των Chess Studios είναι στο 2120 της South Michigan Avenue. Το 2120 έχει γίνει συνώνυμο μερικών από τις ιστορικότερες blues ηχογραφήσεις όλων των εποχών, αφού από τα δωμάτιά τους πέρασαν και ηχογράφησαν κάτι λεβέντες σαν τους Willie Dixon, Muddy Waters, Howlin' Wolf, Sonny Boy Williamson και μερικούς ακόμα τυχάρπαστους (κλείνει η παρένθεση).
Επειδής είναι bootleg, δεν συμπεριλαμβάνεαι στην επίσημη δισκογραφία τους, είναι δε και εξαιρετικά δυσεύρετο στην βινύλιο μορφή του. Εξ ού και το οπισθόφυλλο, όπου μπορείτε να δείτε και την tracklist.
Να 'μαστε καλά να τους ακούμε

2120 South Michigan Avenue