Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Let's Go


Καλημέρες φίλοι μου.
Σήμερις θέλω να σας μιλήσω για κάτι που μου 'κανε μεγάλη (θετική) εντύπωση.
Η Ann, η Deborah, η Regina και η Alfreda είναι τέσσερις αδελφές, κόρες του ιερέα Samuel McCrary, ο οποίος έγινε γνωστός για την συμμετοχή του στο θρυλικό gospel κουαρτέτο The Fairfield Four.
Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Nashville του Τενεσί και η ζωή τους, από βρέφη ήταν γεμάτη μουσική, κυρίως gospel (λόγω του μπαμπά), αλλά και μπόλικια soul.
Στα 2010 αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους κουαρτέτο, με το όνομα The McCrary Sisters και, τον Οκτώβρη του 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο studio album τους (Our Journey).

Ομολογώ πως δεν τις ήξερα, παρότι το κουαρτέτο του πατέρα τους είναι από τα καλύτερα στον χώρο του gospel. Έτσι, προχθές που ήρθε στα χέρια μου το ολοκαίνουργιο δεύτερο album τους, έπαθα πλάκα. Κυριολεκτικά. Όχι τόσο για τις (ομολογουμένως) φωνάρες τους, ούτε για τα υπέροχα gospel τους. Όσο για το γεγονός, πως ακούγοντάς τις να τραγουδούν soul και RnB, είναι σα ν'ακούς δίσκους της Motown και της Atlantic των '50s-'60s. Χωρίς υπερβολή. Δεν είναι τυχαίο που, ατομικά ή ομαδικά, έχουν ήδη συνεργαστεί με τεράστιους, όπως ο Bob Dylan και ο Stevie Wonder.
Το Let's Go είναι ένας υπέροχος δίσκος, γιατί συνδυάζει όλα τα παραπάνω που σας είπα. Επιπλέον, η παραγωγή έγινε από έναν θρύλο, τον κιθαρίστα Buddy Miller, κι'αυτό εξηγεί πολλά.
Κυκλοφόρησε στις 4 τούτου του Μάρτη, αλλά μην τον πολυπεριμένετε στα δικά μας δισκάδικα.
Απολαύστε.


Let's Go
That's Enough
By The Mark
I John
Dr Watts
Use Me Lord
Fire
Don't You Let Nobody Turn You 'Round
I Am Free
Hold On
Driving Your Mama Crazy
I'd Rather Have Jesus
He Split The Rock
Old Shoes
Hold The Wind
Walk In The Light