Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Gone Girl



Καλημέρα λατρείες και καλή μας βδομάδα.
Το νταλικόφωνο επανέρχεται σήμερις στα soundtracks των φετινών Oscars, με κάτι αρκετά καλό, που δικαίως όμως δεν βραβεύτηκε.
Το Gone Girl είναι μία μέτρια αμερικανιά, ένα χιλιοπαιγμένο σενάριο που, μόλις παίρνεις πρέφα τι συμβαίνει, μαντεύεις το τέλος σε λίγα λεπτά.
Ο σύζυξ που, στην 5η επέτειο γάμου, ανακαλύπτει πως η συμβία εξαφανίστηκε και που υποψίες για δολοφονία της πέφτουν πάνω του. Υπάρχουν flashbacks του προβληματικού τους γάμου, πεθερικά συγγραφείς, ανεργία, μετακόμιση από το Νιου Γιορκ στο Μισούρι και άλλα πολλά τέτοια που θα τα δείτε, αποφασίσετε να ξοδέψετε λίγα ευρώ να πάτε σινεμά.
Το script είναι της Gillian Flynn (1971) από την ομώνυμη νοβέλα της (2012). Σκηνοθέτης ο πολύ καλός αμερικάνος David Fincher (1962), ο οποίος μας έχει χαρίσει πολύ πιο καλές ταινίες, όπως το καταπληκτικό The Girl With The Dragon Tattoo (2011) και, πιο παλιά, το άλλο υπέροχο Social Network (2010).
Πρωταγωνιστούν οι Ben Affleck και Rosamund Pike
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 26 Σεπτέμβρη 2014 στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και βγήκε στις αίθουσες στις 3 Οκτώβρη.

Στα του soundtrack τώρα, υπογράφεται από δύο στενούς συνεργάτες του Fincher, τον αμερικάνο τραγουδιστή και συνθέτη Trent Reznor (1965) και τον εγγλέζο συνθέτη Atticus Ross (1968). Για όσους παρακολουθούν soundtracks, το ντουέτο αυτό έχει συνεργαστεί άλλες δύο φορές με τον Fincher και, μάλιστα, έχουν κερδίσει και το Oscar καλύτερου soundtrack για το Social Network.
Για το score της συγκεκριμένης ταινίας, οι Reznor-Ross δεν θα πρέπει να ίδρωσαν και πολύ, αφού είναι αρκετά μακρυά από τα standards που μας είχαν συνηθίσει. Ήταν, βέβαια, υποψήφιοι και για το Oscar αλλά και για το Grammy, αλλά έχασαν και τα δύο.
Είναι, γι'αυτό, ένα άσχημο soundtrack; Η απάντηση είναι, ως πρόκειται για ένα μέτριο soundtrack δύο πολύ μεγάλων καλλιτεχνών. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

What Have We Done to Each Other?
Sugar Storm
Empty Places
With Suspicion
Just Like You
Appearances
Clue One
Clue Two
Background Noise
Procedural
Something Disposable
Like Home
Empty Places (Reprise)
The Way He Looks at Me
Technically, Missing
Secrets
Perpetual
Strange Activities
Still Gone
A Reflection
Consummation
Sugar Storm (Reprise)
What Will We Do?
At Risk