Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Strangle Up My Mind


Καλημερούδια χειμωνολούλουδά μου

Όποιος αγαπάει dark (άντε και λίγο σαϊκεντελιές) σήμερις να σερβιριστεί μεγάλη μερίδα.
Γιατί σήμερις η νταλίκα κουβαλάει πρώτο πράμα, και μάλιστα από την dark-psy σκηνή του Manchester, μιας από τις μητροπόλεις του είδους.

Οι Underground Youth είναι ένα μουσικό project ενός άντρα. Του Craig Dyer με τ'όνομα. Ο Dyer, από πολύ μικρός έγραφε ποιήματα, σκοτεινά και άραχλα ως επί το πλείστον. Όταν, στα 17 του, πρωτάκουσε Bob Dylan, κατάλαβε πως θα 'πρεπε ν'αρχίσει να τα μελοποιεί. Και άρχισε. Συντροφιά με μια κιθάρα.
Αρκετά αργότερα, σκέφτηκε πως θα 'πρεπε να τ'ακούσουν κι'άλλοι αυτά που έφτιαχνε. Και τότε έστησε το project του. Χρειάστηκε όμως μουσικούς, για να τον συνοδεύουν στα live του. Και τους βρήκε στα γρήγορα. Η μία είναι η σιβηριανή γυναίκα του, η Olya, η οποία παίζει ντραμς όρθια. Το σχήμα συμπληρώθηκε μ'άλλον έναν ντράμερ κι'έναν μπασίστα.
Στην δισκογραφία υπάρχουν από τα 2009, με κυκλοφορίες ΕΡ σε ανεξάρτητα labels. Στα 2011, όταν και υπέγραψαν με την Fuzz Records, εκτός από νέα studio albums, επανέκδοσαν και τα παλιά.
Η τελευταία τους δουλειά κυκλοφόρησε στις 25 Οκτώβρη του 2014 (Beautiful And Damned).

Θεωρούνται (και όχι άδικα) από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της dark σκηνής του Manchester. Αν κρίνω δε κι'από τα live τους εκτός ινγκλεζίας, μια χαρά τα καταφέρνουν.
Σε κάθε περίπτωση, όσοι αγαπάτε αυτού του είδους τη μουσική, και βαρεθήκατε Mogwai ή Madrugada, δώστε τους λίγια προσοχή. Αξίζουν.

Addiction
Blue
Delirium
Midnight Lust
On The Floor
Revolution Revisited
Strangle Up My Mind
What She Does To Me
The American Dream
Silhouette
Persona
Morning Sun
Heart Of A Chain
Closer
Art House Revisited