Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

The Dream Walker


Μια μέρα κάπως καλύτερη σήμερις χειμωνανθοί μου.
Ένας νέος άνθρωπος, ένας άνθρωπος που πρόσφερε το θάνατό του, σαν αντάλλαγμα για τα αυτονόητα δικαιώματά του, σώθηκε.
Το 'χω ξαναπεί, δεν γράφω πια πολιτικά (έχω αηδιάσει), θα πω μόνο τούτο : όποιος υπερεπαναστάτης δεν ικανοποιήθηκε από την εξέλιξη, μπορεί ν'αρχίσει απεργία πείνας για το βραχιολάκι. Και απεργία πληκτρολογίου επίσης (απέιρως πιο επώδυνο).

Προχθές, 9 Δεκέμβρη 2014, μαζί με το νέο album των Smashing Pumpkins, κυκλοφόρησε και τούτος εδώ ο πολύ καλός δίσκος, από μία μπάντα σχετικά άγνωστη, πέραν των μυημένων (πάντα).
Οι Angels and Airwaves είναι μια αμερικάνικη supergroup μπάντα, που ξεκίνησε στα 2005 από το San Diego. Για όσους δεν, supergroup λέγεται η μπάντα της οποίας τα μέλη είναι ήδη διάσημοι από άλλα σχήματα.
Πράγματι, η μπάντα αποτελείται από τυπάδες, που έχουν ήδη καταθέσει διαπιστευτήρια στη μουσική, όπως ο Tom DeLonge (πρώην Blink-182), Ilan Rubin (Nine Inch Nails), David Kennedy (Over My Dead Body) και Eddie Breckenridge (Thrice).
Κι'εδώ δεν θα σας πω πολλά, γιατί ετοιμάζεται αφιέρωμα οσονούπω.
Να σας πω μόνο, πως το ξεκίνημά τους οφείλεται στην "χειμερία νάρκη" των Blink-182 και πως, μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει 5 δίσκους.
Να σας πω επίσης, πως είναι από τις πολύ λίγες μπάντες που συνεχίζουν να παίζουν αυτό το "βαρύ" (αλλά όμορφο) space rock, παρότι ολοένα και περισσότερο, ενσωματώνουν στοιχεία alternative, που είναι και τσι μοδός.

Το The Dream Walker είναι ο πέμπτος τους δίσκος. Αποτελεί τμήμα ένός multimedia project, που αποτελείται από μία ταινία μικρού μήκους, μία νουβέλα με γραφικά, κόμικς, βίντεο και animations. Όλα γυρίζουν γύρω από έναν κεντρικό χαρακτήρα, τον Poet Anderson.
Σε ότι αγορά τα μουσικά, σας το 'πα και πιο πάνω, οι άνθρωποι είναι γνώστες. Και οι μουσικές τους πανέμορφες.
Ακούτε και κρίνετε.

Teenagers and Rituals
Paralyzed
The Wolfpack
Tunnels
Kiss With A Spell
Mercenaries
Bullets In The Wind
The Disease
Tremors
Anomaly