Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Matter + Form


Καλημέρας σας πέρα για πέρα σας.
Σήμερις έφαγα φλασιά.
Δηλαδής, και για να είμαι ειλικρινής, δεν την έφαγα σήμερις. Την έφαγα πριν δυο-τρεις μερούλες, αλλά το γεγονός παραμένει : έφαγα φλασιά απ'τα παλιά. Τα όχι πολύ παλιά, βέβαια, αλλά σχετικά.

Ξέρω πως δεν σας έχω συνηθίσει σε industrial μουσική, ούτε καν σε πολλή synthpop, πόσο μάλλον σε ebm (electronic body music). Κι'ούτε πρόκειται να το αρχίσω, απλά να ξέρετε, πως τις αγαπώ πολύ. Τις θεωρώ από τις πιο μελωδικά έντονες μουσικές των τελευταίων χρόνων, όσο κι'αν τις έχουν συνδυάσει με ντρόγκα, ένταση και άλλα τέτοια παράνομα και φτουκακά.
Εδώ όμως (το ξανάπα ε;) μιλάμε για φλασιά.

Οι VNV Nation θεωρούνται (και είναι λέω εγώ) από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της industrial-emb μουσικής. Είναι ντουέτο, αποτελούμενο από έναν ιρλανδό κι'έναν βρετανό, οι οποίοι, εδώ και καιρό, έχουν εγκατασταθεί στο Αμβούργο.
Τακίμιασαν στα 1994 και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο (Advance and Follow) στα 1995. Δεν θα σας πω πολλά, γιατί ετοιμάζεται ένα αφιερωματάκι. Να ξέρετε μόνο πως, σε αντίθεση με άλλους, οι λεβέντες, εκτός από την θεϊκή μουσική, έχουν και πολύ καλό στίχο, πράγμα σπάνιο στο είδος.

Το Matter + Form είναι το πέμπτο studio album τους. Κυκλοφόρησε στα 2005 (4 Απρίλη) και θεωρείται ένα από τα καλύτερά τους. Επίσης, θεωρείται ένας δίσκος-σταθμός της ebm για πολλούς και διάφορους λόγους. Για την ιστορία, να πούμε, πως στα engineerings βοήθησε πολύ ένας διάσημος γερμανός trance dj, o Humate (κατά κόσμον Gerret Frerichs).
Προειδοποιώ, πως δεν είναι για όλους. Αυτού του είδους η μουσική είτε λατρεύεται, είτε μισείται. Με το ίδιο πάθος.
Αλλά αυτό είναι η μουσική. Πάθος.

Intro
Chrome
Arena
Colours Of Rain
Strata
Interceptor
Entropy
Endless Skies
Homeward
Lightwave
Perpetual