Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

True Detective



Καλημεροβδομάδα μπουμπούκια μου.

Σήμερις είναι Δευτέρα, ημέρα soundtrack.
Αλλά, αυτό το soundtrack που θα σας χαρίσω σήμερις δεν είναι soundtrack. Κι'όταν λέμε πως δεν είναι, εννοούμε πως δεν έχει υπάρξει επίσημα σαν τέτοιο. Δεν έχει κυκλοφορήσει δηλαδής.
Έχουν υπάρξει κάτι συλλογές (ιδιωτικές) από δω κι'από κει, αλλά τίποτις επίσημο. Ίσως στο μέλλον, γιατί, ειλικρινά, τα τραγούδια αυτής της σειράς θα μπορούσαν να γεμίσουν δύο δίσκους (τσε βάλε), που ο ένας να είναι καλύτερος απ'τον άλλον (τσε ξαναβάλε). Πρέπει, πράγματι, να είναι οι καλύτερες επιλογές τραγουδιών που έχουν γίνει για τηλεοπτική σειρά.

Η σειρά είναι το True Detective και μιλάμε για την σειρά της δεκαετίας (τσε βάλε πάλι).
Πρόκειται για μιαν αστυνομική σειρά, της καλωδιακής HBO, αλλά όχι σαν αυτές που έχουν γεμίσει τον τόπο και που από ένα νανογραμμάριο τρίχας τα εργαστήρια βρίσκουν μέχρι και τη μάρκα που καπνίζει ο τριτοξάδερφος της θείας της γειτόνισσας του δολοφόνου.
Όχι, πρόκειται για μια εξαιρετικά καλογραμμένη και καλοπαιγμένη αστυνομική έρευνα μέσα στο χρόνο. 
Δύο αστυνομικοί ντετέκτιβς (Matthew McConaughey και Woody Harrelson) αναζητούν, επί 17 χρόνια, έναν κατά συρροή δολοφόνο. Η συνέχεια επί της οθόνης. Αν δεν έχετε συνδρομητικιά τηλεόραση, κατεβάστε την και δείτε την. Αν όχι, εσείς θα χάσετε.
Πέρσι παίχτηκε στο αμέρικα η πρώτη σεζόν, η οποία έχει 8 επεισόδια και σκηνοθετήθηκε από τον Cary Joji Fukunaga που, για όσους δεν θυμούνται, έχει σκηνοθετήσει το υπέροχο Sin Nombre (2009).
Φέτος άρχισε να παίζεται (πάντα στο αμέρικα) η δεύτερη σεζόν, στην οποίαν προστέθηκαν και οι Colin Farrell και Vince Vaughn

Σας είπα και πιο πάνω πως, παρότι το διαβάζουμε σχεδόν παντού, η ΗΒΟ δεν έχει δώσει καμία άδεια για κυκλοφορία επίσημου soundtrack. Εύχομαι, κάποια στιγμή, να το κάνουν γιατί, σας το 'πα, μιλάμε για μια σούπερ-γουάου συλλογή τραγουδιών, που ακούγονται κατά ριπάς στα επεισόδια.
Ελλείψει, το λεπόν, επίσημου, σας διάλεξα μερικά για να σας βάλω στο κλίμα. Απ'αυτά που ήδη έχω δει στην δεύτερη σεζόν, θ'ακολουθήσει (οπωσδήποτε) και δεύτερο μέρος.
Απολαύστε άμμετρα.

The Handsome Family - Far From Any Road
Bob Dylan - Rocks And Gravel
The Black Angels - Young Men Dead
John-Lee Hooker - Unfriendly Woman
Steve Earle - Meet Me In The Alleyway
The Staple Singers - Stand By Me
Buddy Miller - Does My Ring Burn Your Finger
Johnny Horton - I'm A One-Woman Man
Bo Diddley - Bring It To Jerome
Boogie Down Production - Illegal Business
Lucinda Willimas - Are You Alright
Sleep - Holy Mountain
The Kinks - Tired Of Waiting For You
Waylon Jennings - Waymore's Blues
Emmylou Harris - The Good Book
Townes Van Zandt - Lungs