Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Χαλάλιν Σου


Γεννήθηκε σ'ένα μικρό χωριό κοντά στην Λευκωσία, την Αγία Βαρβάρα, στα 1944.
Σπούδασε στην Αθήνα και, μετά την αποφοίτησή του, παράλληλα με την μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, δίδαξε (σαν φιλόλογος) σε διάφορα γυμνάσια της Αττικής.
Από τα 1965, αρχίζει να τον τρώει το σαράκι της επαγγελματικής ενασχόλησης με τη μουσική. Τότε είναι που αρχίζει να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια.
Θα πρέπει να περιμένει όμως, μέχρι τις αρχές του 1967, όταν και τον ανεβάζει στο πάλκο της "Παράγκας", μια από τις πρωθιέρειες του νέου κύματος, η Καίτη Χωματά.
Τον Μάη του 1967 κυκλοφορεί και ο πρώτος ομώνυμος προσωπικός του δίσκος.

Στην "Παράγκα" θα γνωρίσει τον Γιάννη Σπανό και, τον επόμενο χρόνο, θ'αρχίσει τη συνεργασία μαζί του. Στη συνέχεια, κι'ενώ έχει ήδη ξεχωρίσει και καταξιωθεί, γνωρίζει τον Λίνο Κόκοτο και, στα 1971, κυκλοφορεί ένας από τους ομορφότερους ελληνικούς δίσκους, σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη (Το Θαλασσινό Τριφύλι).
Στα 1972, κάνει την τρίτη μεγάλη του συνεργασία, με τον Μίμη Πλέσσα αυτή τη φορά, στην ταινία "Το Νησί της Αφροδίτης", όπου ερμηνεύει το "Αν βουληθώ Να Σ' Αρνηθώ".

Μεσουράνησε όλη την δεκαετία του '70, μ'αυτή την εξαιρετικά ζεστή (και σωστή) φωνή που τον διακρίνει μέχρι και σήμερα, στα 70 του.
Κυκλοφόρησε συνολικά 11 προσωπικούς δίσκους.

Γιατί Μιχάλη Βιολάρη ;
Γιατί έτσι μας αρέσει. Γιατί εμείς τις Κυριακές μας, με το κοτόπουλο-πατάτες-στο-φούρνο των παιδικών μας χρόνων το 'χουμε μπούσουλα. Και σ'όποιον αρέσουμε (επίσης).
Καλό μας σουκού.

Τα Χρόνια Της Παρηγοριάς
Γύρνα Πίσω Αποστόλη
Κάπου Κάπου Αν Θες Με Θυμάσαι
Ο Αλήτης
Ήρθαν Και Με Βρήκαν
Στα Χείλη Μας Ακόμα Το Φιλί
Ήμουν 20 Χρονών
Τα Ριάλια
Ο Γιακουμής
Τουλιρκώτισσα
Ήρθες Εψές Στον Ύπνο Μου
Ο Χαρίλαος
Ποιά Γωνιά
Το Κρητικάκι Απ' Τα Χανιά
Αν Βουληθώ Να σ' Αρνηθώ
Κι'Αν Βγει Ο Ήλιος Δυο Φορές
Χαλάλιν Σου
Τα Μάτια σου Κατερινιώ
Το Μαγαζί
Να Της Πείτε Καπετάνιοι Χαιρετίσματα