Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Get On Up


Καλημεροβδομάδα ψιψινο-ψιψίνες μου.

Σήμερις, Δευτέρα του γιαραμπή, σας έχω ένα πεντανόστιμο soundtrack από μία (όμως) μέτρια ταινία. Πράγματι, θεωρώ πως το Get On Up (The James Brown Story) αξίζει μονάχα για το soundtrack του.
Και εξηγούμαι ίνα μην παρεξηγούμαι.
Παρότι οι συντελεστές του το είδαν σαν big project (εις εκ των παραγωγών και ο Mick Jagger), παρότι η ερμηνεία του Chadwick Boseman (σαν James Brown) είναι πολύ συμπαθητικιά και παρότι μερικές αναπαραστάσεις live παραστάσεων του σχωρεμένου τιτάνα της soul είναι αρκετά αληθοφανείς, η ταινιούλα βρίθει ανακριβειών, αφού την επιχειρούμενη απόπειρα ηρωοποίησης θα την είχε απορρίψει κι'ο ίδιος ο Brown αυτοπροσώπως.

Η ταινία, ου σκηνοθετήθηκε από τον Tate Taylor, στηρίχτηκε πάνω σ'ένα αλλοπρόσαλλο script των Jez και John-Henry Butterworth.
Έκανε πρεμιέρα την 1η του περασμένου Αύγουστου και, εκτός από τον Boseman, πρωταγωνιστούν και οι Nelsan Ellis, Dan Aykroyd, Viola Davis και Keith Robinson
Αυτά τα λίγα. Σας το 'πα, η ταινία είναι κάτω του μετρίου, ιδίως αν έχεις ασχοληθεί με τον βίο και πολιτεία του James Brown. Πολυτάραχοι και οι δύο.

Στα του soundtrack τώρα, τα πράγματα είναι πάρα (μα πάρα) πολύ απλά. Μιλάμε για μία απόλυτη compilation των σημαντικότερων διαμαντιών του διασημότερου "γκιράπη" έβερ. Τόσο απλά δηλαδής.
Και κανέναν δίσκο του να μην έχετε, μ'αυτό το soundtrack έχετε σ'έναν δίσκο τα essentials του. Δεν είναι και λίγο πράμα. Γι'αυτό, μην κουραστούμε κιόλας, πάμε ν'ακούσουμε με κατάνυξη.

Get Up (i feel like being a) Sex Machine
The Payback pt.1
Out Of Sight
I Got You (i feel good)
Caldonia
Please Please Please (live)
Night Train (live)
Papa's Got A Brand New Bag (pt.1)
It's A Mans World (live)
Cold Sweat pt.1
Mother Popcorn pt.1
I Got The Feelin' (live)
I Can't Stand Myself (live)
Say It Loud - I'm Black And Proud
Super Bad (live)
Soul Power (live)
Try Me (live)