Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

I've Got My Own Album To Do



Καλημέρα αστέρια μου.
Παρότι γνωρίζετε την αστείρευτη λατρεία μου στους Θεούς (και δεν θέλω χαζά του στυλ ποιοί είναι οι Θεοί), τόσο σα μπάντα όσο και σαν μονάδες, πρέπει να ομολογήσετε πως έχω παίξει ελάχιστα albums από την σόλο καριέρα του καθενός.
Εδώ όμως θα κάνω μιαν εξαίρεση. Λαμπρότατη.
Γιατί τούτος δω ο δίσκος, ειλικρινά όχι γιατί είναι του Ron Wood, είναι ένας από τους πιο Rock (το κεφαλαίο δεν είναι τυχαίο) δίσκους που έχω ακούσει. Με απ'όλα, διπλή πίτα και έξτρα τζατζίκι. Ένας δίσκος πολυβόλο, απ'την αρχή μέχρι το τέλος. Μια συνύπαρξη τρομερών riffs κιθάρας, με μπάσο που τρυπάει τύμπανα και ντραμς που σε κολλάνε στον τοίχο.

Το I've Got My Own Album To Do κυκλοφόρησε στις 12 Σεπτέμβρη 1974, κλείνει, δηλαδής, αυτές τις μέρες, 40 χρόνια απ'την κυκλοφορία του.
Ο τίτλος είναι ειρωνικός. Ο Wood τον διάλεξε για να πικάρει το κολλητάρι του τον Rod Stewart, ο οποίος παραμελούσε τη  μπάντα (The Faces) για χάρη της σόλο καιέρας του. Για όσους δεν ξέρουν, στα 1974, ο Wood, μαζί με τον Stewart (και τους Ronnie Lane, Jesse Ed Davis και Tetsu Yamauchi) είχαν τους The Faces. Στους Rolling Stones o Wood θα πάει ένα χρόνο αργότερα, στα 1975.
Ο Wood είχε από καιρό στο μυαλό του έναν σόλο δίσκο. Την απόφαση όμως την πήρε στα 1974, όταν βοήθησε τον Mick Jagger να γράψει και να ηχογραφήσει ένα από τα ομορφότερα κομμάια των Θεών, το It's Only Rock 'n' Roll. Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, ζήτησε την βοήθεια του Jagger για ένα κομμάτι που ετοίμαζε. Εκείνος δέχτηκε και η ιδέα του δίσκου υλοποιήθηκε.
Εκτός του Jagger, στην δισκάρα αυτή συμμετέχουν και ο George Harrison (Beatles) αλλά και οι Faces, οι οποίοι μάλιστα, έτσι για το promotion του κολλητού τους, έπαιζαν τρία από τα κομμάτια του δίσκου στις live εμφανίσεις τους. Επίσης συμμετέχουν οι Keith Richards και Mick Taylor στις κιθάρες (για όσους αναρωτιούνται για τον καταπληκτικό ήχο) αλλά και ο David Bowie. Με άλλα λόγια, όλος ο καλός ο κόσμος.

Πολλά είπα ε;

I Can Feel The Fire
Far East Man
Mystifies Me
Take A Look At the Guy
Act Together
Am I Grooving You
Shirley
Cancel Everything
Sure The One You Need
If You Gotta Make A Fool Of Somebody
Crotch Music