Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Bootleg Whiskey


Καλημέρα λεβεντιές μου.
Πιστό στις αρχές του, το νταλικόφωνο συνεχίζει ακάθεκτο να ψαχουλεύει τα blues και να σας χαρίζει τα καλούδια που ανακαλύπτει.

Σήμερις θα σας μιλήσω για έναν μάγκα που τον λένε Grady Champion και που μας έρχεται κατ'ευθείαν από το deep south και, μάλιστα, από την Μέκκα των blues, το Mississippi.
Άγνωστος στην ψωροκώσταινα, παρότι είναι στο κουρμπέτι για σχεδόν 15 χρόνια, ο Champion θεωρείται straight απόγονος των μεγάλων του mississippi blues (ή delta blues αν προτιμάτε).
Γεννήθηκε στα 1972, στο Canton του Mississippi. Είναι ο βενιαμίν από 28 παιδιά (ναι, δεν διαβάσατε λάθος) και παίζει τα blues από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μέντοράς του ήταν η μάνα του, η οποία συλλέγει δίσκους blues από την πολύ τρυφερή της ηλικία και τους μοιράστηκε με τα παιδιά της.
Στην δισκογραφία ο Champion μπήκε στα 1998, στα δεκάξι του. Παράλληλα περιοδεύει το αμέρικα ασταμάτητα, ενώ έχει κερδίσει και αρκετά βραβεία.

Το Bootleg Whiskey είναι το 6ο studio album του και, αν πιστέψουμε στις κριτικές, είναι ο καλύτερός του. Εμείς, φυσικά, έχουμε αυτάκια και κρίνουμε.
Κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτέμβρη φέτος και δεν χρειάζεται να σας πω να μην τον ψάξετε, γιατί δεν θα τον βρείτε.

Beg, Borrow, Steal
Bootleg Whiskey
Don't Waste My Time
Home Alone
Ten Dollars
South Side
Who Dat
Here We Go Y'All
I Tripped And Fell In Love
Mr. Right
White Boy With The Blues