Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Dust My Broom


Καλημερούδια λεβεντο-λεβέντισσές μου.

Όποιος λέει λίγα, δεν λέει και κατιμάδες.
Χρησιμοποίησα αυτή την παλιά Σουμμέρια παροιμία σαν πρόλογο για το σημερινό album ενός από τους  καλύτερους αμερικάνους bluesmen, του Preston Shannon με τ'όνομα.
Που, αν και πολλοί δεν τον ξέρουν, εντούτοις είναι ένας καθιερωμένος αρτίστας στο αμέρικα, όχι μόνο για τα περίφημα τσιμπήματα των χορδών της κιθάρας, αλλά και για το μαγικά περίεργο είδος blues (που υπηρετεί εδώ και χρόνια), της soul-blues (αν και ο όρος δεν έχει καθιερωθεί).
Γεννήθηκε στο Olive Branch, ένα από τα ομορφότερα προάστια του Memphis, αλλά γρήγορα μετακόμισε στο κέντρο και, από τότε, ποτέ δεν άφησε το Tennessee. Την μουσική την γνώρισε και την αγάπησε μέσα στην εκκλησία των πεντηκοστιανών γονιών του.
Στα '70s ήταν μέλος μιας αρκετά επιτυχημένης μπάντας, των Amnesty, ενώ παράλληλα δούλευε σε εταιρία computer για το μεροκάματο.
Στην αρχή των '80s αποφάσισε ν'ασχοληθεί αποκλειστικά με τη μουσική, μπαίνοντας στο σχήμα της ξακουστής Shirley Brown, μία από τις ιέρειες της soul-blues.
Από τα 1991, σχημάτισε την δική του μπάντα.
Ο πρώτος ολόδικός του δίσκος (Break The Ice) κυκλοφόρησε στα 1994. Από τότε, κυκλοφόρησε άλλους πέντε, με τελευταίον αυτόν που σήμερα σας χαρίζω.

Το Dust My Broom κυκλοφόρησε πριν ακριβώς 8 μέρες στο αμέρικα. Είναι, δηλαδής, αυτό που λέμε, σπαρταριστός. Είναι όμως και εξαιρετικός. Κι'όπως το συνηθίζει, ο Shannon προσκαλεί και φιλαράκια (εκτός μπάντας) για να συμμετάσχουν. Και το κάνουν κι'αυτοί τρίκαλα. Δώστε βάση στην διασκευή του υπερ-κομματιού Purple Rain του Prince.
Κι'επειδής (ξανά-μανά) πολλά είπα, πάμε ν'ακούσουμε.

Όποιος του άρεσε, κατεβάζει εδώ

Done Somebody Wrong
It Hurts Me Too
Look On Yonder Wall
Rollin' And Tumblin'
The Sky Is Crying
You Gotta Move
Dust My Broom
Honky Tonk (feat. Flat Harry and The Fuzzy Licks)
The Feeling Is Gone (feat. Harry and The Fuzzy Licks)
The Streets We Love You To Death
The Way I Love You
Purple Rain (feat. Harry and The Fuzzy Licks)