Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

The Bridges Of Madison County


Καλημεροβδομάδα καλά μου παιδιά.

Σήμερις, δευτέρα του γιαραμπή, η νταλίκα σας έχει ένα ακόμα πολύ μεγάλο soundtrack μιας πολύ μεγάλης ταινίας.
Ο Clint Eastwood είναι ένας τεράστιος ηθοποιός. Αυτό είναι γνωστό. Επίσης γνωστό είναι, ότι σπάνια (σπανιότατα) οι πολύ μεγάλοι ηθοποιοί γίνονται καλοί σκηνοθέτες. Κι'ακόμα πιο σπάνια γίνονται πολύ καλοί σκηνοθέτες.
Εδώ έχουμε μια θεσπέσια εξαίρεση.
Ειλικρινά δεν θυμάμαι ταινία του που να μη μου άρεσε. Έτσι και τώρα, δεν θυμάμαι μία μόνη που να σκηνοθέτησε και να μην την απόλαυσα.

Το The Bridges Of Madison County είναι η 14η (ναι, ναι) σκηνοθεσία του, σε σύνολο 33 μέχρι σήμερις. Για όσους δεν ξέρουν, η πρώτη του απόπειρα σαν σκηνοθέτης είναι το Play Misty For Me (1971) και η τελευταία του το Jersey Boys, η μιούζικαλ βιογραφία των Four Seasons, η οποία είναι να βγει στις αίθουσες φέτος τον Ιούνιο.

Το plot της ταινίας περιγράφει τη σύντομη θυελλώδη σχέση μιας ιταλίδας "νύφης πολέμου" (ιταλίδες που παντρεύτηκαν αμερικάνους στρατιώτες και τους ακολούθησαν στην αμερική) μ'έναν φωτογράφο, που έφτασε στην επαρχία της με σκοπό να φωτογραφήσει τις γνωστές γέφυρες του Madison (Iowa). Η καταπληκτική αυτή ιστορία αγάπης φτάνει στα παιδιά της νύφης, μέσα από το ημερολόγιό της, στο οποίο αποκαλύπτει τα πάντα, και το οποίο τα βοηθά να σώσουν τις δικές τους ιστορίες, όπως κι'εκείνη έσωσε την δική της τότε.
Δείτε την όμως, γιατί στις περιγραφές δεν τα πάω καλά.
Πρωταγωνιστούν τα δύο ιερά τέρατα του αμερικάνικου κινηματογράφου, ο ίδιος ο Eastwood και η Κυρία Meryl Streep, ενώ πρόκειται για μεταφορά στην οθόνη ενός καταπληκτικού ομώνυμου μυθιστορήματος, που γράφτηκε στα 1992 από τον Robert James Waller.
Έκανε πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου 1995.

Αναφορικά με το soundtrack, πρέπει πρώτα να σας πω, ότι ο Eastwood, σε πολλά από τα φιλμ που σκηνοθέτησε, επιλέγει προσωπικά αλλά και γράφει(!!) τη μουσική. Έτσι κι'εδώ,  το original score, που υπογράφει μαζί με τον εκπληκτικό αμερικάνο alto σαξοφωνίστας και συνθέτη Lennie Niehaus, εώ και η υπόλοιπη μουσική αποτελεί προσωπική επιλογή του σκηνοθέτη.
Και, πιστέψτε με, ο μάγκας έκανε και γαμώ τις επιλογές.

Εδώ μπορείτε να το κατεβάσετε

Lennie Niehaus/Clint Eastwood - Love Theme
Ahmad Jamal - Music! Music! Music!
Dinah Washington - Blue Gardenia
Maria Callas - Casta Diva (Norma)
Johnny Hartman - Easy Living
The Shangri-Las - Leader Of The Pack
Dinah Washington - I'll Close My Eyes
Barbra Lewis - Baby, I'm Yours
Ahmad Jamal - Poinciana
Maria Callas - Mon Coeur S'Ouvre A Ta Voix (Samson Et Dalila)
Dinah Washington - Soft Winds
Hal David - It Was Almost Like A Song
Johnny Hartman - I See Your Face Before Me
Johnny Hartman - For All We Know
Irene Kral - This Is Always
Irene Kral - It's A Wonderful World