Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Pioneer To The Falls


Καλημέρα ζουμπουρλούδικά μου.

Σήμερις θα μιλήσουμε για νεουορκέζικια μπάντα, για τους Interpol

Μια όχι και τόσο γνωστή μπάντα, η οποία συγκαταλάγεται ανάμεσα σ'αυτές που ξεκίνησαν το γνωστό revival κίνημα του post-punk, κίνημα που φύτρωσε στο Νιου Γιορκ, στα τέλη της δεκαετίας του '90 και που περιλαμβάνει επίσης τους The Strokes, Stellastarr, Longwave και μερικούς άλλους.

Η μπάντα φκιάχτηκε στα 1997 από τους Paul Banks (κιθάρα, φωνητικά), Daniel Kessler (κιθάρα, φωνητικά), Carlos Dengler (μπάσο) και Greg Drudy (ντραμς). Ο τελευταίος εγκατάλειψε την μπάντα στα 2000 και αντικαταστάθηκε από τον Sam Fogarino ενώ, στα 2010, αποχώρησε ο Dengler.

Το μουσικό τους στυλ είναι αναμφισβήτητα post-punk, αλλά τα πολλά staccato μπάσα και τα πολλά ρυθμικά περάσματα τους φέρνουν επίσης κοντά στο indie-rock, κάτι σαν τους Joy Division (στις καλές τους) ή τους Chameleons.

Το πρώτο studio album τους (Turn On The Bright Lights) κυκλοφόρησαε στα 2002 και, πολύ γρήγορα, τους καταξίωσε. Ακολούθησαν άλλα 3, με τελευταίο το ομώνυμο (Interpol) στα 2010. Μαζί με 3 EPs. Από τότε έχουν ψιλοχαθεί απ'την πιάτσα, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι για διάλυση.

Όπως και να 'χει, οι λεβέντες δεν είναι καθόλου κακοί. Για του λόγου το αληθές, πάρτε μία επιλογή απ'όλα τους και κρίνετε αμοναχοί σας.

Εδώ το κατεβάζετε.

Evil
Lenght Of Love
All Fired Up
Pioneer To The Falls
Rest My Chemistry
Who Do You Think
Song Seven
NYC
Obstacle 1
Obstacle 2
Roland