Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Bad Lieutenant : Port of call New Orleans


Καλημεροβδομάδα καλά μου παιδιά.
Μια ιστορική βδομάδα ξεκινάει για τον νταλικέρη, η τελευταία βδομάδα του πρώτου μισού αιώνα του. Ναι, ναι.
Αλλά γι'αυτά, καλά να 'μαστε να τα πούμε από αύριο.

Για σήμερα σας έχω άλλο ένα soundtrack τεφαρίκι, μιας αγαπημένης ταινίας. Και λέω αγαπημένης για πολλούς και διάφορους λόγους.
Καταπληκτικό casting, υπέροχο σενάριο, ανεπανάληπτες ερμηνείες, Νέα Ορλεάνη και, κυρίως, ένας Nicolas Cage όπως δεν τον είδαμε ποτέ και, μάλλον, δεν θα τον ξαναδούμε.

Η Bad Lieutenant : Port of Call New Orleans είναι η ιστορία ενός μπάτσου, ο οποίος, στην ροσπάθειά του να σώσει έναν κρατούμενο στο πλημμυρισμένο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ορλεάνης (από τον τυφώνα Κατρίνα), χτυπάει τόσο άσχημα στη μέση, ώστε, για να συνεχίσει να δουλεύει, είναι υποχρεωμένος να παίρνει εφ'όρου ζωής ισχυρά παυσίπονα (vicodin). Παράλληλα, ξεκινάει μια καριέρα καραμπινάτης διαφθοράς, αφού κλέβει, από τα αποδεικτικά στοιχεία της αστυνομίας, κοκαϊνη και μαριχουάνα (γι'αυτόν και για την πουτάνα φίλη του) ενώ, στην πορεία, ότι ηρωίνη και κρακ βρει από διάφορους.
Το scipt μπλέκεται γύρω από τη δολοφονία πέντε μεταναστών από την Σενεγάλη (εμπόρων ηρωίνης), υπόθεση που αναλαμβάνει ο δικός μας.
Δεν θα σας πω άλλα, πάτε να την βρείτε, να την δείτε και δεν θα χάσετε.
Αξίζει και μόνο να δείτε τον Cage με το φαλακρομαλλί προς τα πίσω, το καμπουριασμένο βάδισμα και το 45άρι χωμένο στη μέση του σε μόνιμη βάση. Δείτε εδώ για να πάρετε μιαν ιδέα...



Η ταινιάρα σκηνοθετήθηκε από τον Wemer Herzog, έκανε πρεμιέρα στις 20 Νοέμβρη 2009 και εκτός του Cage πρωταγωνιστούν η θεά Eva Mendes, o Val Kilmer, o Brad Dourif και η Jennifer Coolidge.

Στα της μουσικής τώρα, το original score υπογράφεται από έναν πολύ μεγάλο των soundtracks, τον αμερικάνο τρομπετίστα, συνθεσαϊζερά και, κυρίως, συνθέτη, τον Mark Isham.
Για όσους δεν τον ξέρουν (που το αποκλείω), φτάνει να θυμίσω μερικά από τα (περίπου) 140 soundtracks που έχει γράψει ή που έχει συμμεάσχει : Romeo Is Bleeding, Chicago Hope, October Sky, Pride And Glory, Invicible, Crash και τόσα τόσα άλλα.
Για τη συγκεκιμένη ταινία, ο Isham ξεπερνάει εαυτόν. Κυριολεκτικά. Καταπληκτική μουσική που φοριέαι γάντι στην απίστευτη ταινία. Ένα jaz-electronica στυλ, απ'αυτά που μας έχει συνηθίσει και που τόσο μας αρέσουν.
Αλλά μην σας λέω άλλα.
Πάμε ν'ακούσουμε.

Trolling
Scene Of The Crime
Meet Big Fate
In The Crib
Lonely Terrence
Alligator And Boots
Snake In Water
Stake / Out
More Prowling
Silver Spoon
Interrogation
Searching For Daryl
Drugs And The Spider Web
Bad Dave
Bad Lieutenant / End Credits