Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Irreversible


Καλημεροβδομάδα παλαιοχρονάκια μου.

Για την τελευταία βδομάδα αυτού του εξαίσιου 2013, η νταλίκα διαλέγει ένα τρομερογαμάουα soundtrack, το οποίο συνοδεύεται από μία μετριότατη ταινία.

Το Irreversible είναι ένα σεξο-θρίλερ-σούπα, καρασούπα δηλαδής, που σκηνοθέτησε ο αργεντίνος Gaspar Noé (ο οποίος το 'γραψε κι'όλας τρομάρα του) και που πρωταγωνιστούν η θεά Monica Bellucci, ο από τα 1999 άντρας της και ηθοποιάρα γάλλος Vincent Cassel και ο επίσης γάλλος Albert Dupontel.
Έκανε πρεμιέρα στις 22 Μάη 2002 και περιγράφει την ιστορία δύο φίλων που ψάχνουν να βρουν τον βιαστή της κοπέλας του ενός, η οποία μόλις έχει μάθει πως είναι έγκυος. Αν εξαιρέσεις τις τραγικά flat ερμηνείες, όλη η ταινία στηρίζεται πάνω στην ομορφιά της Bellucci και την (και καλά) ρεαλιστικότατη σκηνή του βιασμού της. Μας τα 'παν κι'άλλοι ένα πράμα. Όσοι δεν την είδατε, σπεύσατε, για να μη μείνω μόνος να κλαίω τα λεφτά μου.

Το soundtrack όμως...
Από μόνο του ένα compilation άγριων χορευτικών διαμαντιών. Μια μαγεία στα 130 ΒΡΜ, που υπογράφει ένας από τους καλύτερους συνθέτες της dance electronica, o Thomas Bangalter που, για όσους δεν σας λέει τίποτα, είναι ο ένας από τους δύο ενός από τα ποιοτικότερα γαλλικά electronica σχήματα, τους Daft Punk.
Η μουσική της ταινίας μπορεί κάλλιστα να μιξαριστεί και να αποτελέσει tracklist για ξέφρενο πάρτυ από μόνη της. Μόνο αυτό. Τα υπόλοιπα τα ακούμε.

Irreversible
Tempus Edax Rerum
Rectum
Night Beats
Stress
Paris By Night
Outrage
Outrun
Spinal Scratch
Extra Dry
Desaccords
Ventura / Into the Tunnel
The End