Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Pangaea


Καλή σας μέρα βροχοσταγόνες μου.
Σα να χαλάει  ο καιρός, πράγμα όχι και τόσο καλό. Θα ζήσουμε όμως (και) μ'αυτό.

Τρίτη του γιαραμπή σήμερις και η νταλίκα, πιστή στις παραδόσεις της, θα σας χαρίσει ένα ακόμα album από την σαγκά "αυτοί οι υπέροχοι newbies". Δισκάκι που δεν πρόκειται να βρείτε στα δισκοπωλεία της ψωροκώσταινας κλπ κλπ.
Μην τα ξαναλέμε.

Το λεπόν και που λέτε, το album λέγεται Pangaea και, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η λατινομετάφραση του ελληνικού Πανγαία (ή Παγγαία). Και τι ήταν η Πανγαία (ή Παγγαία); Ήταν η σούπερ-ήπειρος, που υπήρχε στην Παλαιοζωική περίοδο (και στις αρχές της Μεσοζωικής) και που, στην ουσία, ήταν όλες οι γνωστές ήπειροι κολλημένες.
Και γιατί διάλεξαν αυτόν τον τίτλο οι The Anatomy Of Frank ;
Γιατί το σχέδιο αυτών των πιτσιρικάδων, από το Charlottesville της Virginia, είναι να ηχογραφήσουν από ένα album σε όλες τις ηπείρους. Άντε εσύ τώρα να καταλάβεις γιατί.

Εγώ να σας πω μόνο, ότι τα πιτσιρίκια βρέθηκαν στο πανεπιστήμιο, ταίριαξαν τις διάφορες μουσικές καταβολές τους κι'έφκιασαν μία υπέροχη indie/alternative μπάντα.
Ξεκίνησαν στα 2011, έπαιξαν μαζί κανά χρόνο και μετά σκορπίστηκαν στα 4 σημεία της γης, για να ψάξουν και να μάθουν διάφορα από τους παγκόσμιους ήχους.
Μετά, στις αρχές του 2013, ξανάσμιξαν και κυκλοφόρησαν αυτόν πάρα πολύ καλό πρώτο τους δίσκο.
Έπειτα ξεκίνησαν περιοδείες, και στο αμέρικα αλλά και στας ευρώπας.
Στην ελλάδα είναι άγνωστοι.
Όχι πια.

Saturday Morning
Mogwai Stole My Chord Progression
Bill Murray
Hey Satan! (I know where you live)
With Friends Like Me
Blurry Part. II (like Cobblestone)
Blurry Part. III (like insects dro)
Dirge (for Matt)
The Death Of A Fly