Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Distant Rumble


Καλημέρα απεργο-απεργούλες μου.
Άλλη μία ιστορική 24ωρη απεργία σήμερα, απ'αυτές που κάνουν τις καρέκλες των κυβερνόντων να τρίζουν. αλλά μην ανυσηχείτε : αν δεν πέσει σήμερα η τρισκατάρατη, η επόμενη 24ωρη θα γίνει μετά τα Χριστούγεννα, με τάξη και ευπρέπεια.
Και πριν γαμοσταυρίσω πρωϊνιάτικα, πάμε στα της μουσικής.

Έχω ξαναπεί πως η americana είναι ένα περίεργο είδος μουσικής, το οποίο σπανίως "πιάνει" εκτός αμέρικας. Τούτος δω ο λεβέντης όμως, που σήμερα θέλω να σας γνωρίσω, αποτελεί μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις.
Τις καλές εξαιρέσεις, αφού η americana του είναι και γνήσια και πολύ καλή.

Γεννήθηκε Danny Polfliet, στα 1977, στο Middelburg της Ολλανδίας και στα 18 του βρέθηκε  στη Νέα Ορλεάνη, οδηγούμενος από την αγάπη του για την αμερικάνικη μουσική.
Εκεί, επέλεξε ν'αγοράσει μία από τις πιο περίεργα αμερικάνικες κιθάρες, την Gretsch Tennessean '67, κι'αυτό γιατί η αρχέγονη αυτή κιθάρα έχει έναν ήχο που παραπέμπει ευθέως στην παλιά καλή μουσική των λιβαδιών.
Στα 1999 φκιάνει την πρώτη του μπάντα, τους Till Dawn, με τους οποίους θα περιοδεύσει ανά την ολλανδία (και όχι μόνο). Στα 2002 υπογράφει το πρώτο δισκογραφικό του συμβόλαιο. Εκεί αλλάζει και το όνομά του σε Danny Vera.
Στα 2003 κυκλοφορεί το πρώτο studio album του (For The Light In Your Eyes), ενώ κάνει τις πρώτες υπερατλαντικές του εμφανίσεις, στο Nashville του Tennessee.
Μέχρι τα 2008 συνεχίζει να ηχογραφεί στην ολλανδία (άλλους 2 δίσκους), αλλά το σαράκι της αμερικής τον τρώει.
Έτσι, στα 2009, ηχογραφεί (στο Nashville) τον τέταρτο δίσκο του (Pink Flamingo), με τον οποίον καθιερώνεται και στο αμερικάνικο κοινό.
Τον Ιούλιο του 2013 ξαναμπαίνει στο studio και, μερικούς μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα την 1 Νοέμβρη 2013, κυκλοφορεί το Distant Rumble, που σήμερα σας χαρίζω, και που είναι μακράν το καλύτερό του.

Είπα και πιο πάνω, πως η americana του είναι από τις καλύτερες που έχω ακούσει. Ο τύπος φέρνει επικίνδυνα σε Roy Orbison, Elvis Presley και Chris Isaak μαζί. Χωρίς υπερβολές.
Κιθαρίστας από τους λίγους, πολύ καλή φωνή και τρομερός ρυθμός.
Άγνωστος στο ελλάντα, δυστυχώς, μιας και όσο κι αν έχω ψάξει, δεν έχω βρει δικούς του δίσκους.
Σκασίλα μας όμως και καλή μας ακρόαση.

Distant Rumble
The Devil's Son
Worm Out Man
One Shot
Jesus And The Outlaw
The Crows Were Talking
Utopia Won't Wait
Forever In My Heart
How The Dice Will Roll
Whisperin' Thoughts
Hold On To Me
Runnin' With My Boots
Till Death Do Us Part