Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Unplugged 1996


Καλημερούδια αγάπες μου.
Πλούσιο πολιτικό τριήμερο αυτό που μας πέρασε, με σημαντικότερο γεγονός την τραγική και άνανδρη δολοφονία του Παύλου από μία αγέλη θρασύδειλων καθαρμάτων της Χ.Α. Αυτών που έχουν μάθει να επιτίθενται μόνον όταν η αριθμητική τους σχέση είναι 20 προς έναν.
Κάποιες σκέψεις μου θα σας τις αραδιάσω τις αμέσως επόμενες μέρες.

Προς το παρόν λίγια μουσικούλα να μερέψει ο νους.
Πριν λίγες μερούλες σας χάρισα δύο από τα πιο σημαντικά και πολύτιμα unplugged του MTV. Όχι μόνον εξαιτίας των καλλιτεχνών, αλλά και σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των υπευθύνων του σταθμού. Βλέπετε, η τριετία 1994-1996, κατά κοινή ομολογία, έδωσε τα καλύτερα unplugged.

Υπάρχει όμως κι'ένα τρίτο, που θεωρείται κι'αυτό κορυφαίο.
Για διάφορους λόγους κι'αυτό.
Το Alice In Chains Unplugged

Μία από τις σπουδαιότερες grunge μπάντες σε μία υπέροχη βραδιά.
Μετά από 2,5 ολόκληρα χρόνια αποχής από την σκηνή, οι Alice in Chains επιστρέφουν. Αποδεχόμενοι την πρόσκληση του MTV, εμφανίζονται, στις 10 Απρίλη 1996, στο Brooklyn Academy of Music's Majestic Theatre, το ιστορικό avant garde θέατρο, για μία και μοναδική ηχογράφηση. 
Από μόνο του αυτό αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός.
Επίσης, αυτή είναι μία από τις τελευταίες live εμφανίσεις του τραγουδιστή τους Layne Staley Να πούμε ακόμα, πως για πρώτη φορά εμφανίστηκαν σαν πεντεμελής μπάντα, με την προσθήκε ενός δεύτερου κιθαρίστα, του Scott Olson.
Να πούμε τέλος, πως η μπάντα, εκτός από όλα σχεδόν τα γνωστά τους κομμάτια, ερμηνεύουν εδώ, για πρώτη φορά, κι'ένα καινούργιο : το Killer Is Me.
Το show προβλήθηε για πρώτη φορά στο MTV στις 28 Μάη 1996, χωρίς το Angry Chair, το οποίο κόπηκε από τους "υπεύθυνους", συμπεριλήφθηκε όμως στον δίσκο, έπειτα από απαίτηση της μπάντας.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 30 Ιουλίου 1996 και ακολουθήθηκε από το DVD, 12 μέρες αργότερα.


Nutshell
Brother
No Excuses
Sludge Factory
Down In A Hole
Angry Chair
Rooster
Got Me Wrong 
Heaven Beside You
Would?
Frogs
Over Now
Killer Is Me