Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Days Are Gone


Καλημέρα σαραγΛάκια μου.

Μετά τις κουλτουρο-αναρτήσεις, το νταλικόφωνο σήμερις κάνει ένα απ'αυτά που πολύ του αρέσει να κάνει : ν'ανακαλύπτει και να σας γνωρίζει (κατ'αποκλειστικότητα)  φρέσκο μουσικό αίμα.
Ιδίως όταν αξίζει τον κόπο.

Και τούτες δω οι δεσποσύνες το αξίζουν και με το παραπάνω.
Είναι οι Haim από το Los Angeles και ξεκίνησαν να παίζουν μαζί από τα 2006. Είναι τρεις αδελφές, η Este (1986), η Danielle (1989) και η Alana Haim (1991). Μαζί τους και ο Dash Hutton στα ντραμς.
Από μικρούλες άκουγαν κλασσικό rock και americana, εξαιτίας των υπερβολικά φιλόμουσων ροκάδων γονιών τους.
Ενώ ήταν ακόμα στο σχολείο, συμμετείχαν στην οικογενειακή μπάντα Rockinhaim, που έστησαν ο μπαμπάς και η μαμά και που έπαιζε διασκευές rock και folk συγκροτημάτων.
Στα 2006 αποφάσισαν να φκιάσουν τη δική τους μπάντα, μιας και είχαν ήδη έτοιμα δικά τους τραγούδια. Μόνο που, και λόγω ηλικίας, τα τραγούδια τους είχαν ενσωματώσει στην rock και αρκετά στοιχεία μοντέρνας RnB.
Ξεκίνησαν έτσι, παράλληλα με τις σπουδές τους, να συμμετέχουν σε συναυλίες άλλων (πιο γνωστών) μουσικών και, σιγά-σιγά, άρχισαν ν'αποκτούν δικό τους κοινό.
Τον Φλεβάρη του 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ΕΡ (Forever), το οποίο έτυχε πολύ καλής υποδοχής.
Μετά από μία πολύ καλή παρουσία στο South by South West φεστιβάλ, τον Μάρτη του ίδιου χρόνου, υπογράφουν με την Polygram αγγλίας, τον Ιούνη.
Έπειτα από αρκετές ακόμα εμφανίσεις (και μερικά βραβεία από δω κι'από κει) κλείστηκαν στα studios για την ηχογράφηση του πρώτου studio album τους. Το τελείωσαν φέτος τον Ιούνη, ονομάζεται Days Are Gone και θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτέμβρη 2013.
Εμείς το ακούμε σε αποκλειστικότητα σήμερις.

Σε ότι με αφορά, τα κορίτσια είναι σούπερ. Τα τραγούδια τους είναι σα ν'ακούς Fleetwood Mac σε μοντέρνα διασκευή. Απίθανα μουσικά περάσματα, έξυπνοι στίχοι, πολύ καλά δεσίματα.
Αν δεν καβαλήσουν καλάμι, ή δεν το γυρίσουν στο χαβαλο-μοντέρνο, έχουν πολύ μέλλον.
Κρίνετε κι'εσείς

Falling
Forever
The Wire
If I Could Change Your Mind
Honey & I
Don't Save Me
Days Are Gone
My Song 5
So Slow
Let Me Go
Running If You Call My Name