Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Work In Progress



Καλημέρα σας.
Για όποιον αγαπάει καλή ιταλική μουσική, αυτός εδώ ο δίσκος είναι αξεπέραστος.
Αξεπέραστος γιατί πρόκειται για την (εκ νέου) συνάντηση δύο "ιερών τεράτων" της ποιοτικής ιταλικής μουσικής : του Lucio Dalla και του Francesco De Gregori.

Για τους γνώστες, οι δυο τους είχαν ξανασυναντηθεί στα 1979 όπου, με αφορμή μία μεγάλη περιοδεία τους, είχαν κυκλοφορήσει τον εξαιρετικό live δίσκο Banana Republic, δίσκος που καθιέρωσε τον Dalla σαν έναν από τους κορυφαίους. Ο De Gregori άργησε τρία-τέσσερα χρονάκια.

30 χρόνια μετά, συναντήθηκαν για μία συναυλία. Ήταν τέτοια η επιτυχία και τόση η ζήτηση (απ'όλη την Ιταλία), που η συναυλία μετατράπηκε σε τεράστια περιοδεία. Την ονόμασαν Work in Progress, όπως τότε, στα 1979, την είχαν ονομάσει Banana Republic.
Κι'απ'αυτήν την περιοδεία γεννήθηκε ο δίσκος που σήμερα σας χαρίζω. Το Work In Progress.

Μία απίστευτη συνύπαρξη. Ένα μουσικό χρωματιστό μωσαϊκό, που απέδειξε πως οι δυο τους δεν είχαν τελειώσει με το "δώσιμο" στους πιστούς. Καταπληκτικές εκτελέσεις, πανέμορφες ενορχηστρώσεις, συγκλονιστικές ερμηνείες.
Το πραγματικό κύκνειο άσμα του Dalla, δυόμισι χρόνια πριν μας αφήσει για άλλους κόσμους.

Μερικές ακόμα πληροφοριούλες, πριν σας αφήσω να απολαύσετε το μεγαλύτερο μέρος απ'αυτό το διπλό cd.
Κυκλοφόρησε στις 11 Νοέμβρη του 2010 και περιλαμβάνει γνωστά αγαπημένα μας και των δύο, συν δύο ολοκαίνουργια (Non Basta Saper Cantare και Gran Turismo), τα οποία συνέθεσε ο De Gregori ειδικά για την περιοδεία.
Το υπέροχο εξώφυλλο το χρωστάμε στον ιταλό ζωγράφο και γλύπτη Domenico (Mimmo) Paladino, ο οποίος ήταν και ο σκηνογράφος της περιοδείας.
Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται, παράλληλα μ'αυτόν τον δίσκο, κυκλοφορεί (καλή τύχη να τον βρείτε) κι'ένας άλλος, ο Back To Back που, εκτός τα δύο cd, περιέχει και DVD με αποσπάσματα από τις διάφορες συναυλίες.

Αυτά


Non Basta Saper Cantare
Anna E Marco
Canzone
Gran Turismo
L'Agnello Di Dio
L'Abbigliamento Di Un Fuochista
Vai In Africa, Celestino
Piazza Grande
Come e' Profondo Il Mare
L'Anno che Verra'
Caruso