Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Venus


Καλημέρα γκρινιάρηδές μου.
Για όλους όσοι μου γκρινιάζουν σε μέηλ (και όχι μόνο), επειδή μειώθηκαν οι αναρτήσεις του νταλικόφωνου, έχω να δηλώσω τα εξής λίγα : λιγόστεψε ο χρόνος για την προετοιμασία της κάθε ανάρτησης, οπόνταν, θα είναι λιγότερες ανά βδομάδα. Με την ελπίδα πως σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στον κανονικό ρυθμό.

Για σήμερα σας έχω αναμνήσεις.
Οι περισσότεροι ξέρουμε το καρα-μεγάλο σουξέ Venus (1969). Ακόμα περισσότεροι το μάθαμε από την διασκευή των Olympians της καρδιάς μας (Το Κορίτσι του Μάη).
Πόσοι όμως ξέρουμε τους δημιουργούς του;

Τους Shocking Blue.

Που είναι Ολλανδοί και που ξεκίνησαν στα 1967 στην Χαγη. Που για έναν χρόνο βολόδερναν από δω κι'από κει, μέχρι που, στα 1968, ήρθε η φωνάρα Mariska Veres, ανέλαβε τα φωνητικά και με το Venus καταξιώθηκαν στην ευρωπαϊκή (και όχι μόνο) hippie μουσική σκηνή.
Το όλο κράτησε μέχρι τα 1974, όταν η Veres τους εγκατάλειψε (για σόλο καριέρα), οπόνταν, η μπάντα, που στηρίχτηκε ολοκληρωτικά πάνω της, διέλυσε.
Πρόλαβε όμως να μας χαρίσει 11 studio και live albums, όντες οι πιονέροι της nederbeat σκηνής, όπου neder βλέπε nederland.
Να σας πω, ότι το Venus, την δεύτερη μέρα της κυκλοφορίας του είχε πουλήσει 860.000 δισκάκια και ότι το θρυλικό lineup της μπάντας ήταν οι Robbie van Leeuwen (κιθάρα, σιτάρ και δεύτερες φωνές), Mariska Veres (φωνητικά), Klaasje van der Wal (μπάσο) και Cor van der Beek (ντραμς).
Να σας πω επίσης, πως εκτός του Venus, υπάρχουν κι'άλλα όμορφα δικά τους, λαρα πρέπει να τους δώκουμε λίγια προσοχή.
Να σας πω επίσης ότι σας αγαπώ πολύ.

Oh Lord
Shocking Blue
This America
Eve And The Apple
Venus
Love Is In The Air
Inkpot
Dream On Dreamer
Send Me A Postcard
Hello Darkness
Mighty Joe
Rock In The Sea
Never Marry A Railroad Man