Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

A Word In Spanish


Καλημεροβδομάδα αστέρια μου.
Όσοι κατά καιρούς μου 'χουν στείλει μέηλ παραπόνων έχουν δίκιο.
Αδικαιολόγητος και πάλι αδικαιολόγητος.
Τόσα χρόνια νταλικόφωνο κι'ούτε ένα τόσο δα αφιερωματάκι σ'αυτήν την εμβληματική προσωπικότητα του glam rock, στον Elton John της καρδιάς μας, της νιότης μας και των γούστων μας.
Εκτός όμως από αδικαιολόγητος, έχω και δικαιολογία : πολύ δύσκολη επιλογή τραγουδιών λατρείες μου. Γιατί είναι πολλά και μ'αρέσουν κι'άλλα τόσα.
Οπόταν; Οπόταν ακολουθώ την παλία καλή συνταγή. Αυστηρά προσωπική επιλογή και μακάρι να σας κάνει.

Γεννήθηκε Reginald Kenneth Dwight στις 25 Μάρτη του 1947, στο Pinner του βορειο-δυτικού Λονδίνου, πράγμα που σημαίνει ότι πρόσφατα έκλεισε τα 66 του χρόνια.
Ανατράφηκε από τους γονείς της μάνας του, αφού οι γονείς του δεν παντρεύτηκαν παρά μόνον όταν αυτός έκλεισε τα 6, λόγω του κακού διαζυγίου του πατέρα του (από τον πρώτο του γάμο).
Στα 17 του, κι'ενώ ήταν άριστος μαθητής, εγκατέλειψε τις σπουδές για να αφοσιωθεί στο τραγούδι.
Προς μεγάλο καημό του στρατιωτικού πατέρα του. Κι'αυτό, παρά το γεγονός πως και οι δύο γονείς του έπαιζαν μουσική και ήταν αυτοί που τον διαπαιδαγώγησαν μουσικά.
Ξεκίνησε το πιάνο στα 3 του, ενώ από τα 7 του άρχισε να συνθέτει δικές του μελωδίες. Στα 11 κέρδισε υποτροφία για την περίφημη Βασιλική Μουσική Ακαδημία (Royal Academy Of Music).
Στα 15 του ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε μπαράκια. 2 χρόνια αργότερα, στα 1964, μπήκε στη μπάντα του πατριού του, τους Bluesology. Τότε είναι που θα γνωρίσει και τον μόνιμο (από τότε) συνεργάτη και επιστήθιο φίλο του, τον Bernie Taupin, με τον οποίο συνεργάστηκαν στις μεγαλύτερες επιτυχίες του.
Χάρη σ'αυτόν, κυκλοφορεί και το πρώτο studio album του (Empty Sky) στα 1969.

Θεωρώ περιττό να σας κουράσω με επιπλέον βιογραφία.
Να πούμε πως εκτός από τα 30 studio albums του, έχει συμμετοχές σ'άλλα 7, έχει 8 soundtracks και 5 ταινίες.
Εκτός από τα αναρίθμητα βραβεία που έχει κερδίσει, έχει γίνει ιππότης (ο πρώτος φανερός και δηλωμένος gay ιππότης), ενώ έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους. Γιατί είναι ένας από τους μεγαλύτερους.
Να πούμε πως, σύμφωνα με τον ίδιο, τα παρδαλοφανταχτερά του κουστούμια σκηνής, ήταν η αντίδρασή του στην καταπίεση του πατέρα του όταν ήταν πιτσιρίκος.
Να πούμε τέλος, πως η νταλίκα λατρεύει.

Πολλά είπαμε όμως.

Your Song
Sixty Years On
The King Must Die
Funeral For A Friend / Love Lie
Candle In The Wind
 Crocodile Rock
Goodbye
Don't Let the Sun Go Down On Me
Sorry Seems To Be The Hardest Word
Don't Go Breaking My Heart
I'm Still Standing
A Word In Spanish
Gypsy Heart
Original Sin