Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

I Can't Turn You Loose


Γκουντμόρνινγκ χόμις (και χόμισες)
Επροχθές, με αφορμή την δισκάρα του Otis Redding, σας μίλησα για δύο μπάντες που πήραν μέρος στην ηχογράφησή του.
Και με θυμάμαι να σας λέω, πως κάποτε θ'ασχοληθούμε και μ'αυτές.

Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τη μία. Τους ξακουστούς The Memphis Horns, "αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο soul σχήμα πνευστών που υπήρξε", σύμφωνα με όχι μόνο με τους κριτικούς, αλλά και με μεγάλους μουσικούς του είδους.
Ξεκίνησαν 6, αλλά γρήγορα κατάληξαν ντουέτο, με τον Wayne Jackson στην τρομπέτα και τον σχωρεμένο Andrew Love (πέθανε το 2012) στο τενόρο σαξόφωνο.
Διάσημοι έγιναν από τις ηχογραφήσεις τους με την ξακουστή Stax Records, ενώ, πολλά δικά τους ορχηστρικά (instrumental) έγιναν πασίγνωστα soul διαμάντια.
Σε όλες (μα όλες) τις ηχογραφήσεις που χρειάστηκαν πνευστά, οι Memphis Horns ήταν παρόντες : Isaac Hayes, Otis Redding, Sam and Dave, Rufus Thomas κλπ κλπ.
Αλλά και σε άλλες, παρέα με τους U2, τον Al Green, τον Elvis Presley, τον Neil Diamond και άλλους πάρα πολλούς που βαριέμαι να γράψω.

Τις δεκαετίες '80-'90s το ντουέτο δούλεψε αποκλειστικά με τους The Robert Cray Band, αφήνοντας την soul για χάρη των blues.
Στις αρχές του 2000, αποσύρεται ο Love και ο Jackson βρίσκει παλιά μέλη της μπάντας και συνεχίζει τις ηχογραφήσεις και τις συνεργασίες. Δεν είναι όμως πια οι Memphis Horns παρά μόνο σαν όνομα.

Η νταλίκα αγαπάει.
Και σήμερα σας χαρίζει μερικά αντιπροσωπευτικά δικά τους.
Για ν'αγαπήσετε κι'εσείς και να ζήσουν αυτοί καλά κι'εμείς καλύτερα.

I Can't Turn You Loose
Soul Bowl
Wooly Bully
One Mile High
You Don't Know Like I Know - Soul Man
Sanitation Man
Share Your Love With Me
Cry Like a Baby
Cherry Tree
Sad Song (fa fa fa fa)
Time