Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

40 Degrees Of Sunshine


Καλημέρα λατρεμένοι.
Κατάρχήν καλή μας χρονιά, που στην ουσία σημαίνει καλύτερη απ'την προηγούμενη, πράγμα ουτοπικό αφού, όπως λέγαμε και την παραμονή το βράδυ μ'έναν αγαπημένο φίλο, ο κρετινισμός του έλληνα-ραγιά έχει πιάσει τόσο πάτο που, σε λίγο καιρό, θα ευχόμαστε τουλάχιστον ο νέος χρόνος να μην είναι χειρότερος του προηγούμενο.
Σε ξεσκίσαμε Δαρβίνε. Κι'εσένα και την θεωρία σου για την εξέλιξη.

Τέλος πάντων. Ας το δούμε αισιόδοξα κι'ας ευχηθούμε ν'αγαπάμε, να μένουμε δεμένοι σφιχτά μεταξύ μας και ν'αγωνιζώμαστε, όπως και όπου μπορεί ο καθένας.
Κι'επειδή η αισιοδοξία σημαίνει ήλιος, κι'επειδή ήλιος σημαίνει ζέστη, λέω ν'αρχίσω τη νέα μουσική χρονιά μ'έναν από τους πιο όμορφους δίσκους της περασμένης.

Ο κεντροαφρικανός Bibi Tanga θα μας απασχολήσει σε αφιέρωμα που θα σας κάνω συντομότατα, αν κι'αυτός εδώ είναι μόλις ο δεύτερος δίσκος με τη μπάντα του, τους Selenites. Έχει, όμως, κυκλοφορήσει και 3-4 ακόμα ΕΡs. Αλλά αυτά εν καιρώ.
Το 40 Degrees Of Sunshine είναι ένας δίσκος-ύμνος στην funk fusion με μπόλικες δόσεις afro beat, αφού ηχογραφήθηκε τρεις μήνες μετά την περιοδεία τους στη Μάνα Αφρική, σαφώς επηρεασμένοι από τις εκεί μελωδίες. Άλλωστε, μπορεί η μπάντα να κατοικοεδρεύει στο Παρίσι, αλλά είναι όλοι τους (αν όχι αφρικανοί) λάτρεις της Αφρικής.

Αυτά προς το παρόν και πάμε να τον ακούσουμε για να καταλάβετε τι εννοώ.
Και πάλι καλή μας χρονιά, υγεία και αγώνας.

Poet Of the Soul
My Heart Is Jumping
Banda A Gui Koua
Can't Handle This
Laughing Song
Kangoya
Do What You Wanna Do
Dark Funk
Happy Dustman
People Are Working
40 Degrees Of Sunshine
Attraction