Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Axis Of Justice


Καλημέρα κρυουλιάρηδές μου μετρόπληκτοι.

Σήμερις, και μετά τον Κύριο Robeson, αλλά κι'επειδής σας είχα πει πως θα παίξουμε λίγο πιο δυνατά αυτή τη βδομάδα, σκέφτηκα να συνδυάσω το δυνατό της αρχής της βδομάδας με το μεσοβδόμαδο.
Και ο καλύτερος τρόπος είναι μ'αυτόν εδώ τον δίσκο, που κουβαλάει πίσω του μπόλικια ιστορία.

Το Axis Of Justice είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φκιάχτηκε στα 2002 στο Los Angeles από τους Serj Tankian (των System Of A Down) και Tom Morello (των Rage Against The Machine, Audioslave, The Nightwatchman και Street Sweeper Social Club).
Σκοπός του οργανισμού είναι να μαζεύει μουσικούς, κοινό και κοινοτικούς παράγοντες (όπου κοινότητα βλέπε την αμερικάνικη εκδοχή - community) και να αναδεικνύουν ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες κλπ.
Αφορμή για την δημιουργία του στάθηκε το περίφημο Ozzfest του 2002, ένα ετήσιο φεστιβάλ hard rock - heavy metal μουσικής, που ιδρύθηκε από τον Ozzy Osbourne στα 1996.
Εκεί, ο Morello παρατήρησε διάφορους περίεργους (από το κοινό) να χρησιμοποιούν ρατσιστικά-φασιστικά σύμβολα και σκέφτηκε να κάνει το ακριβώς αντίθετο : να χρησιμοποιήσει δηλαδής τη μουσική για να περάσει αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά μηνύματα στον κόσμο.

Από τα 2003, όταν και έγινε η πρώτη συναυλία στην Lollapalooza (με την συμμετοχή των Audioslave και των System Of A Down), μέχρι και σήμερα, ο οργανισμός έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Κάθε μήνα μάλιστα, βγαίνει στον αέρα και μία ραδιοφωνική εκπομπή του οργανισμού, στο ξακουστό καλιφορνέζικο KPFK, εκπομπή που αναμεταδίδεται από το εξίσου διάσημο XM Satellite Radio (που εκπέμπει σε αμερική και καναδά).
Με την πάροδο του χρόνου, στο εγχείρημα προστέθηκαν κι'άλλες μπάντες όπως οι Red Hot Chili Peppers, οι Jane's Addiction, οι Soundgarden, οι Stone Sour, οι Slipknot, οι Scars On Broadway και αρκετοί άλλοι.

Στα 2004 κυκλοφόρησαν τον δίσκο που σήμερα σας χαρίζω. Το Concerts Series Vol. 1 είναι ένας εξαιρετικός live δίσκος, ο οποίος κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με το ανάλογο DVD. Πρόκειται για μία συναυλία του Axis Of Justice που έγινε στο Avalon του Los Angeles (19.7.2004), συναυλία ενίσχυσης του οργανισμού αλλά και άλλων δραστηριοτήτων.
Ακούγεται πως μέσα στο 2013 ετοιμάζεται κι'άλλο καλούδι. Αμήν και πότε.

ΥΓ. Βάζω μόνο τίτλους, γιατί τα τραγούδια παίζονται από διάφορους λεβέντες από διάφορες μπάντες, έτσι;

Where The Streets Have No Name
(What So Funny 'Bout) Peace, Love And Understening?
Alice In My Fantasies
Piano Improvisation
Charades
Until The End
I Feel Good Again
Get Up, Stand Up
Union Song
(Free Jam)
What's Golden
Speak On It
 Chimes Of Freedom
Jeffrey Are You Listenig?