Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Les Ailes pourpres : le mystère des flamants


Καλημέρα φλαμίνγκα μου.
Σήμερα έχουμε follow up στη χθεσινή ανάρτηση. Δώστε βάση.

Στα 2008, η Disney, μέσω του label της Disneynature, αποφάσισε να γυρίσει ένα ντοκυμαντέρ. Ένα ακόμα για την ακρίβεια, απ'αυτά τα πάρα πολύ όμορφα που, όταν θέλουν, μπορούν και γυρίζουν, γιατί και τα μέσα διαθέτουν αλλά και τους κατάλληλους επιστήμονες.
Η παραγωγή είναι αγγλο-γαλλο-αμερικάνικια και ο εγγλέζικος τίτλος είναι The Crimson Wing : Mystery Of The Flamingos.

Σκηνοθετήθηκε από κοινου από τους Matthew Aeberhard και Leander Ward και πρωτοπαίχτηκε στις 29 Σεπτέμβρη του 2009 στην Αγγλία κι'ένα μήνα ακριβώς αργότερα στη Γαλλία.
Όσοι δεν την έχετε δει, χάνετε. Σηκωθείτε από καναπέδες, ντιβανοκασέλες και πολυθρόνες και πάτε να την νοικιάσετε, ή κατεβάστε την από το ιντερνέτι. Όχι μόνο τσόντες, ναι;


Πρόκειται για ντοκυμαντέρ με σενάριο.
Ακολουθεί ένα από τα ομορφότερα είδη φλαμίνγκο, τα Lesser Flamingos (ή Phoenicopterus Minor για τους ψαγμένους), που ζουν στην υποσαχάρια αφρική, αν και μερικά κοπάδια συναντιώνται και στας Ινδίας. Το δικό μας κοπάδι είναι στην Τανζανία.
Τα ακολουθεί όμως με τα μάτια ενός νεογέννητου φλαμινγκακίου, το οποίο, αμέσως μετά τη γέννησή του, αποχωρίζεται από τη μαμά του και το υπόλοιπο κοπάδι και εκτίθεται στους γνωστούς κινδύνους της φύσης που, γι'αυτά τα υπέροχα πουλιά είναι οι επιθέσεις από τα Μαραμπού και τις ύαινες. Ο αποχωρισμός μάλιστα γίνεται εξαιτίας μιας επίθεσης Μαραμπού στο κοπάδι.
Το πιτσιρίκι μας τελικά τα καταφέρνει να ξαναβρεί το κοπάδι του, αλλά θ'αναγκαστεί να μάθει τη ζωή μόνο του, αφού η μάνα του δεν το αναγνωρίζει πια και το υπόλοιπο κοπάδι έχει τα δικά του προβλήματα.

Πέρα από το δακρύβρεχτον του πράγματος (που δεν είναι δηλαδή) η ταινία είναι τίγκα σε μαγεία. Ένα από τα καλυτερότερα ντοκυμαντέρ έβα (εντ έβα). Και μόνο οι εικόνες της μάνας Αφρικής θα έφταναν. Που να προσθέσουμε και τα φλαμίνγκα.

Το follow up που σας ξηγούσα προηγουμένως, έχει να κάνει με το soundtrack της ταινίας.
Το οποίο υπογράφει η The Cinematic Orchestra.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η λίγη μουσική επίσης.


Opening Titles
Arrival Of The Birds
The Dance
Soda
Hatching
Marabou
Exodus
Transformation
Hyena
Life Of The Bird
First Light
Crimson Skies (feat. Lou R)