Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Αν Θες Έλα Κι' Εσύ

Καλημέρα λουκουμάκια μου.
Επιστρέφοντας στις "ελληνικές κυριακές" μας, σήμερις το νταλικόφωνο σας χαρίζει έναν αγαπημένο του δίσκο, απ'αυτούς που δεν βγαίνουν πια πολλοί.

Όταν οι Νίκος ΔαΠΕρης, Νίκος ΛΟγοθέτης, Τάκης ΜΑρινάκης, Βλάσσης ΜΠΟνάτσος και Γιάννης ΚΙΟΥρκτσόγλου συναντήθηκαν στα τέλη των '60s κι'έφκιασαν μια μπάντα, το όνομα δεν το σκέφτηκαν πολύ.
Αυτό που σκέφτηκαν πολύ ήταν πως, σε αντίθεση με τις άλλες ελληνικές μπάντες, ξεκίνησαν να παίζουν ένα απίθανα περίεργο heavy progressive rock. Τόσο απίθανο που πολύ γρήγορα καταξιώθηκαν σαν μία από τις πιο προοδευτικές μπάντες της ελληνικής rock σκηνής.

Στα 1970, ένα χρόνο δηλαδή μετά την ίδρυσή τους, κυκλοφόρησαν το πρώτο 45άρι τους (Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε), ένα από τα ομορφότερα και πιο μουσικά καταρτισμένα ελληνικά rock τραγούδια.
Στην πραγματικότητα, οι ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ ήταν, ίσως, η ελληνική μπάντα με τον πιο επαγγελματικό ήχο. Τουλάχιστον για κείνη την εποχή. Κι'αν σας θυμίζουν λίγο από Santana, δίκιο έχετε. Ήταν η βασική τους επιρροή.

Κι'αυτό φάνηκε στον ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ, το μοναδικό δίσκο που κυκλοφόρησαν (μετά από μερικά 45άρια), στα 1972. Και αμέσως μετά διάλυσαν κι'ο καθένας πήρε το δρόμο του.
Να πούμε πως στον ιστορικό αυτό δίσκο συνεργάστηκαν και οι Τάκης Ανδρούτσος, Γιώργος Στεφανάκης και Ηλίας Μαρινάκης που, στο μεταξύ, είχαν αντικαταστήσει τους Κιουρκτσόγλου και Λογοθέτη, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από το σχήμα.


Το Φυλαχτό
Μαρή Μαρία
Πυρετός 42
Ανατριχίλα
Ανανέωση
Αν Ήξερα
Ύμνος Στην Ζωή
Μετρική Δέσμευση Και Ελευθερία
 Ψεύτικη Ζωή
Κάποιος Πεθαίνει
Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε
Οι Μάγοι
Αν Θες Έλα Κι' Εσύ
Σ' Αυτό Το Σπίτι
Μην Κλαις
Προγραμματισμός