Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

The Something Rain


Καλημέρα και καλή καυτή βδομάδα λουλουδάκια μου.

Σήμερα η νταλίκα ξεχειλίζει εγωϊσμό.
Παίζει για μένα και τον εαυτό μου, κι'όποιος θέλει να επωφεληθεί, ας το κάνει.
Ακούμε ένα από τα ομορφότερα albums για το 2012. Πάντως, το καλύτερο indie της χρονιάς.

Αυτουργοί οι Tindersticks, η γαμάουα αυτή μπάντα από το Nottingham που παίζει indie μ'έναν εξαίσιο τρόπο, που διάλυσε στα 2005, όταν ο frontman Stuart Staples αποφάσισε να κάνει σόλο καριέρα, αλλά που ξαναενώθηκε (γιες γιες!) στα 2007 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μας στοιχειώνει.

To The Something Rain είναι το ένατο studio album τους. 
Σαν ιδέα ξεκίνησε από ένα story που έφκιασε ο David Boulter (κιμπορντίστας της μπάντας) και που κατέληξε στο πρώτο κομμάτι του δίσκου (Chocolate).
Επί ένα χρόνο και βάλε (Μάης 2010 - Αύγουστος 2011) η μπάντα κλείστηκε στα studio της (Le Chien Chanceux) στη Γαλλία και σκάρωσε αυτό το διαμάντι. Στη διάρκεια των ηχογραφήσεων προέκυψαν διάφορα, με σημαντικότερα τους χαμούς φίλων και συγγενών. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να συνεχίσουν τη δουλειά, προσθέτοντας στα κομμάτια και λίγια από τη θλίψη τους. Το δε τελευταίο του δίσκου, είναι φόρος τιμής σ'ένα φίλο τους.

Η δισκάρα κυκλοφόρησε στις 20 Φλεβάρη του 2012 στην Ευρώπη και την επομένη στο Αμέρικα.
Το εξώφυλλο είναι μια σύνθεση της γυναίκας του Staples, Suzanne Osborne, την οποία φωτογράφισε ο κιθαρίστας της μπάντας Neil Fraser. Η παραγωγή είναι του ίδιου του Staples. 
Όλα μόνα τους αυτά τα παλιόπαιδα.

Chocolate
Show Me Everything
This Fire of Autumn
A Night So Still
Slippin' Shoes
Medicine
Frozen
Come Inside
Goodbye Joe