Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Serenade (from the stars)


Καλημερούδια μπουμπούκια μου.

Στην αρχή ήταν ο Steve Miller και ένας Barry Goldberg που έπαιζε keyboard. Ο Στέφανος παίζει καταπληκτική κιθάρα (έτσι;). Και ήταν 1965. Και φκιάσαν τους Goldberg Miller Blues Band μαζί με μερικούς άλλους. Και παίζανε τα blues στο Chicago.
Μετά ο Miller τους παράτησε και, στα 1967, μετακόμισε στο San Francisco για να βουλιάξει στην ψυχεδέλεια που ήταν πολύ της μοδός εκείνη την εποχή.
Εκεί που λέτε φκιάνει τους Steve Miller Blues Band κι'αρχινάει να ψάχνει για δισκογραφική εταιρεία. Μόλις τη βρίσκει (Capitol Records) αλλάζει το όνομα σε Steve Miller Band. Και το ταξίδι αρχίζει.

Η πρώτη τους δισκογραφική εμφάνιση είναι σ'ένα live δίσκο (Live At Fillmore Auditorium - 1967), δίσκος του Chuck Berry από τη συναυλία του στο Fillmore West, όπου οι δικοί μας συμμετείχαν.
Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφορούν το πρώτο studio album τους ( Children Of The Future-1968), το οποίο ηχογράφησαν στην Αγγλία αλλά πάτωσε κανονικά.
Τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου κυκλοφορούν το δεύτερο studio album τους (Sailor), όπου, εκτός του μεγάλου σουξέ Space Cowboy, υπάρχει και το My Dark Hour, το οποίο έγραψαν και εκτέλεσαν μαζί με τον κύριο Paul Ramon (κατά κόσμον Paul McCartney).
Η φήμη τους αρχίζει σιγά-σιγά να εξαπλώνεται.

Την περίοδο 1969-1971 κυκλοφορούν πέντε ακόμα δίσκους, με δύο απ'αυτούς να τους βγάζει η δισκογραφική με ανέκδοτο υλικό (και live).
Και φτάνουμε στα 1973 και στον όγδοο δίσκο τους (Joker). Εκεί η καταξίωση είναι πλέον γεγονός. Πάνω από ένα μύριο πωλήσεις, ενώ το ομώνυμο τραγούδι σκαρφαλώνει στο #1.
Τρία χρόνια αργότερα, με το Fly Like An Eagle (1976), η μπάντα παίρνει πλέον τη θέση της ανάμεσα στους καλύτερους.

Η πραγματική καριέρα της μπάντας τελειώνει στα 1978 με την κυκλοφορία του The Steve Miller Band's Greatest Hits 1974-1978. Κι'αυτό παρά τους 8 ακόμα δίσκους που κυκλοφόρησαν (με τον τελευταίο τους Let Your Hair Down στα 2010). Πράγματι, αν εξαιρέσεις το Abracadabra (1982), τα υπόλοιπα είναι κατιμάδες.
Κατιμάδες δεν ήταν όμως ποτέ η μουσική τους.
Με ηγέτη τους έναν από τους καλύτερους rock κιθαρίστες, οι Steve Miller Band μας χάρισαν ένα μάτσο υπέροχα rock-pop διαμάντια.
Πατήστε το κουμπάκι και πάμε να τους απολαύσουμε.

Keeps Me Wondering Why
Wild Mountain Honey
True Fine Love
The Joker
Swingtown
Rock 'N Me
Jungle Love
Jet Airliner
Serenade (from the stars)
Take The Money And Run
Fly Like An Eagle
Give It Up
Abracadabra