Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

That's Why God Made The Radio


Καλημέρα λατρείες.

Μετά τους Patti Smith και Neil Young, ακόμα ένας νέος δίσκος που κυκλοφόρησε την ίδια μέρα, 5 Ιούνη.
Κι'εδώ μιλάμε για ένα απίστευτο come back.

Πάμε από την αρχή.
Οι Beach Boys, οι κατ'εξοχήν απόστολοι του surf και sunshine rock, οι ροκάδες της παραλίας και του ήλιου, που φκιάχτηκαν στα 1961 στο Hawthorne της California (που άλλού;), στην ουσία δεν είχαν διαλύσει ποτέ.
Με την έννοια πως, παρά τα ήξεις-αφίξεις, συνέχιζαν κουτσά στραβά και να βγάζουν δίσκους αλλά και να περιοδεύουν από δω κι'από κει. Βέβαια, ποτέ δεν κατόρθωσαν να ξαναβρούν τη μαγεία των πρώτων τους χρόνων ('60-'70). Σκεφτείτε πως έκαναν 14 χρόνια για να πλασσάρουν ένα τραγούδι τους στα charts, μετά το τελευταίο τους, με το Kokomo (1988), smash-hit από το soundtrack της ταινίας Coctails And Dreams με τον Tom Cruise.
Σκεφτείτε επίσης, πως το τελευταίο studio album τους με καινούργια τραγούδια κυκλοφόρησε στα 1992 (Summer In Paradise).

Και φτάνουμε στα τέλη του 2010, όπου έχει αρχίσει να συζητιέται ένας δίσκος και μια περιοδεία για τα 50 (ναι, ναι 50!) χρόνια της μπάντας. Κι'αυτό μεταξύ των μελών που ήταν ακόμα ζωντανά.
Οι συζητήσεις κράτησαν ένα σχεδόν χρόνο και, τον Δεκέμβρη του 2011, ανακοινώθηκε επίσημα.
Κλείστηκαν που λέτε στο studio και ηχογράφησαν 12 τραγούδια, μερικά από τα οποία έχουν γραφτεί από τα 1978 μέχρι τα 1988, αλλά δεν είχαν κυκλοφορήσει.

Και γεννήθηκε το That's God Made The Radio, που, όπως είπαμε, κυκλοφόρησε προχθές, 5 Ιούνη 2012.
Για όποιον αγαπά Beach Boys είναι ένας δίσκος απ'τα παλιά. Με τις γνωστές τσιρίδες σε πρώτη, δεύτερη και τρίτη φωνή, τις μελωδίες που μοιάζουν να βγαίνουν απ'την θάλασσα, παραλίες, άμμος και τέτοια.
Σαν δίσκος είναι τίμιος. Χωρίς σε καμία περίπτωση όμως να πλησιάζει έστω και λίγο στους Beach Boys που αγαπήσαμε μέσα από τα Surfin' In The Usa ή τα I Get Around. Μην ξεχνάμε πως δεν μεγαλώνουμε μόνο εμείς.
Είναι όμως τίμιος και άξιος λόγου.
Γι'αυτό σας τν χαρίζω. Ακούστε και κρίνετε μόνοι σας.

Think About The Days
That's Why God Made The Radio
Isn't It Time
Spring Vacation
The Private Live Of Bill And Sue
Shelter
Daybreak Over The Ocean
Beaches In Mind
Strange World
From There To Back Again
Pacific Coast Highway
Summer's Gone