Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Por Uma Maria


Καλημέρα αγάπες.

Η υπερπαραγωγή μας "αυτοί οι υπέροχοι newbies" μεταφέρεται σήμερα στη νότια αμερική και, συγκεκριμένα, στις παραλίες του Rio De Janeiro, ίνα γνωρίσουμε ένα νεό φυντανάκι, μια ολόφρεσκια γυναικεία φωνή που σίγουρα θα ξεχωρίσει στο μέλλον.

Ο λόγος για την Maria Guda, που γεννήθηκε Mayra Correa Aygadoux τον Δεκέμβρη του 1986 στο Sao Paulo της Μπραζίλ.
Ξεκίνησε από πολύ μικρούλα να ηχογραφεί σε κασέτες τα τραγούδια της, ενώ, στα 13 της, άρχισε να τραγουδάει με την κιθάρα της σε μπαράκια του Sao Paulo παραδοσιακά βραζιλιάνικα MPB (musica popular brasileira) γνωστών γηγενών καλλιτεχνών.
Στα 22 της (2008) μετακόμισε στο Ρίο, όπου συνέχισε να παίζει σε μπαράκια, έχοντας όμως προσθέσει στο ρεπερτόριό της bossa nova αλλά και τραγούδια ευρωπαίων.
Ένα απ'αυτά ήταν και το ουράνιο Ne Me Quittes Pas του Jacques Brell.
Και ερμηνεύοντάς το, τράβηξε την προσοχή μεγάλων βραζιλιάνων μουσικών σαν τον Caetano Veloso αλλά και τον Milton Nascimento.
Ο τελευταίος την έφερε σε επαφή με τους παραγωγούς μιας βραζιλιάνικης σαπουνόπερας και το τραγούδι του Brell συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της σαπουνόπερας, ενώ η ίδια πήρε κι'ένα ρολάκο στη σειρά.
Αυτό της επέτρεψε να βγάλει μερικά φραγκάκια και να ηχογραφήσει το πρώτο της ΕΡ (Jukuehy - 2009), με το οποίο απέκτησε φήμη.
Στα 2011 κυκλοφορεί το πρώτο της studio album (Maria Gadu) και, με το υπέροχο Shimbalaie σκαρφαλώνει στο #1 των ιταλικών Charts.
Στα τέλη του ίδιου χρόνου κυκλοφορεί το δεύτερο studio album της, μιας που υλικό είχε από την πιο τρυφερή της ηλικία (Mais Uma Pagina - 16 Δεκέμβρη 2011).

Έχει μια καταπληκτική φωνή. Τόσο καταπληκτική που της επιτρέπει να περνάει χαρωπά από τα παραδοσιακά βραζιλιάνικα στα blues και τη samba.
Και είναι και πολύ καλή συνθέτης. Και παίζει και καλή κιθάρα.
Όλα όσα χρειάζονται για να πετύχει. Και είμαι βέβαιος πως θα το κάνει. 

Χάρισμά σας σήμερα ένα κολάζ από τις τρεις πρώτες δουλειές της, με την υπόσχεση να την παρακολουθούμε στενά.

Bela Flor
Dona Cila
Ne Me Quittes Pas
Laranja
Linda Rosa
A Historia De Lilly Braun
Shimbalaie
No Pe To Vento
Anjo De Guarda Noturno
Estranho Natural
Like A Rose
Opacao Ao Tempo
Quem ?