Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Forgiven Not Forgotten


Καλημερούδια παγωτάκια μου.

Πριν λίγες μέρες σας μιλούσα για τούτους εδώ τους τύπους και για τη διασκευή που έκαναν στο διαμαντάκι Summer Wine, παρέα με τον Bono και τον Ronnie Wood.
Είπα που λέτε σήμερα ν'ασχοληθώ μαζί τους, για να τους γνωρίσετε και όσοι από σας δεν τους ξέρουν ακόμα. Και χάνουν.

Οι Corrs είναι μία οικογενειακή υπόθεση. Πρόκειται για τρεις αδελφές κι'έναν αδελφό, είναι Ιρλανδοί (από το Dundalk) και ξεκίνησαν στα 1990 σαν μπάντα, αφού, μέχρι τότε, τα δύο απ'αυτά (Jim και Sharon Corr) έπαιζαν σαν ντουέτο στο pub μιας θειας τους. Στα 1990, φώναξαν και τις δύο άλλες αδελφές (Caroline και Andrea), που μόλις είχαν τελειώσει το σχολείο, και ξεκίνησαν.

Η τύχη τους άνοιξε στα 1991, όταν τους πρότειναν να συμμετάσχουν στο soundtrack της ταινίας The Commitments. Εκεί γνώρισαν τον πολύ John Hughes (ιρλανδό μουσικό και manager), ο οποίος δέχτηκε να τους μανατζάρει. Στα 1994, άλλο σπρώξιμο τύχης : ο πρέσβης των ΗΠΑ, ακούγοντάς τους σ'ένα μουσικό bar του Δουβλίνου (το Whelan's Music Bar), τους κάλεσε να τραγουδήσουν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών της Ατλάντα στα 1996.
Εκεί τους άκουσε η Celine Dion και τους πρότεινε να γίνουν το support group της επόμενης παγκόσμιας περιοδείας της στα 1997.
Την ίδια χρονιά γνωρίζονται με τον καναδό μουσικό παραγωγό David Foster και κυκλοφορούν το πρώτο studio album τους (Forgiven Not Forgotten) που τους εκτοξεύει στην κορυφή των αγγλικών (και όχι μόνο) charts.
Από τότε, και μέχρι τα 2005, κυκλοφόρησαν άλλα 4 studio albums, 3 live και και 4 compilations.

Όπως την περιγράφουν οι ίδιοι, η μουσική τους είναι ένα χαρμάνι παραδοσιακών folk της Ιρλανδίας με μοντέρνα όργανα, που όμως κρατάει το παραδοσιακό στυλ και ντύνει την pop με ακουστικά βιολιά, κιθάρες και φλογέρες.
Το όλο, πολύ-πολύ ικανοποιητικό. Γι'αυτό και οι Corrs έκαναν σπουδαία καριέρα σ'όλο σχεδόν τον κόσμο.

Και λέω έκαναν, γιατί στα 2006 αποφάσισαν να σταματήσουν. Ο λόγος ήταν πως δύο από τ'αδέλφια αποφάσισαν να κάνουν οικογένειες και παιδιά (ο Jim και η Caroline). Οι υπόλοιπες δύο συνεχίζουν solo καριέρες. Βέβαια, απ'όσα έχουν πει, η διακοπή δεν είναι οριστική. Για να δούμε.

Η νταλίκα σήμερα σας χαρίζει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς τους, κι'απ'τους πέντε δίσκους τους, για να τους γνωρίσουν όσοι δεν τους ξέρουν και να τους απολαύσουν όσοι τους γουστάρουν.
Αυτά.

Forgiven Not Forgotten
Dreams
Radio
When The Stars Go Blue
Only When I Sleep
Breathless
So Young
Runaway
Summer Sunshine
What Can I Do
All I Have To Do Is Dream
No Frontiers
Angel
Ruby Tuesday
I Know My Love
Toss The Feathers


file.mp3