Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Splendido Hotel


Καλημέρα λουλούδια μου μαγιάτικα.

Σήμερις είναι Πέμπτη του γιαραμπή, λίγες μέρες πλέον πριν τας εκλογάς και λίγες ώρες πριν το πάρτυ της ακυβερνησίας-οικονομικής ενίσχυσης του Δελτίου Θυέλλης, που θα λάβει χώρα (θεού θέλοντος και ΜΑΤ τε και Αλμπάνη επιτρεπόντων) στην ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ (Μπόταση και Σολωμού) στας Εξάρχειας Νήσους από ώρα αργά κι'όσο πάει.

Αλλά αυτά αργότερα.
Για την ώρα κιθάρα. Κι'όποιος λέει κιθάρα εννοεί ή τον Paco de Lucia ή τον Al di Meola. Ή και τους δύο μαζί (όπως εννοάει η νταλίκα).
Κι'αν ο πρώτος είναι ο αδιαμφισβήτητος αυτοκράτορας της latin-flamenco κιθάρας, ο Al Laurence Dimeola είναι (χωρίς την παραμικρή ένσταση) ο ηγέτης των πιστών της Jazz/World fusion κιθάρας.
Κάτι σαν το ηλεκτρικό alter ego του ισπανού, ο ιταλο-αμερικάνος κιθαρίστας καταπιάνεται με τον jazz και world fusion ήχο της κιθάρας, που στα χέρια του κυριολεκτικά κελαηδάει.

Απ'τα 1976 μέχρι σήμερα, μας έχει χαρίσει 23 albums. Πριν λοιπόν κάνω ένα αφιέρωμα (σε τουλάχιστον δύο μέρη), θέλω σήμερα να σας χαρίσω το καλύτερό μου απ'αυτόν τον λεβέντη. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά studio album του, το Splendido Hotel, που ηχογραφήθηκε μεταξύ Νοέμβρη 1979 και Μάρτη 1980 και κυκλοφόρησε πριν ακριβώς 32 χρόνια, στις 10 Μάη του 1980 σε διπλό LP, από το οποίο και θα το ακούσουμε.

Μην πούμε πολλά. Ας αφήσουμε τη μαγεία να βγει απ'τις νότες. 
Να πούμε μόνο, πως στον δίσκο αυτό συμμετέχουν, εκτός των άλλων, δύο τεράστιοι θρύλοι της μουσικής : ο Κύριος Les Paul (κιθάρα στο Spanish Eyes) και ο μάγος του πιάνου Κύριος Chick Corea (ακουστικό πιάνο στα κομμάτια 2, 4 και 10).

Alien Chase On Arabian Desert
Silent Story in Her Eyes
Roller Jubilee  
Two to Tango
Al Di's Dream Theme
Dinner Music of the Gods
Splendido Sundance
I Can Tell
Spanish Eyes
Isfahan
Bianca's Midnight Lullaby