Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Colors

Καλημέρα homies.

Για όσους ομιλούν την αργκό των gangsta, ένας homie είναι ένας homie. Για τους υπόλοιπους, εκτός από το "λιλί", είναι και ο κολλητός.
Γιατί σήμερα, η νταλίκα σας πάει μια βόλτα στο South Central του Los Angeles, κέντρο των περίφημων συμμοριών της δεκαετίας του '80. Που, χαϊδευτικά, τους λέμε και colors, από τα χρώματα της μπαντάνας που φορούσαν στην καρκάλα.

Colors είναι και το όνομα της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Dennis Hopper (18 χρόνια μετά το Easy Rider) και που έκανε πρεμιέρα στις 15 Απρίλη του 1988.
Πρόκειται για την ιστορία ενός πιτσιρίκου-κόκκορα μπάτσου (Sean Penn) που μετατίθεται στην περίφημη LAPD CRASH μονάδα και που ένας στα όρια της σύνταξης συνάδελφός του (Robert Duvall) αναλαμβάνει να του μάθει τους τρόπους αντιμετώπισης τριών συμμοριών που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.
Γρήγορο φιλμ, πολλή βία και γυρισμένο με εξαιρετικό ρεαλισμό. Όπου το βρείτε δείτε το. Αξίζει τον κόπο. Και για την Maria Conchita Alonso στο ρόλο της παρολίγο γκόμενας του Penn.

Στα μουσικά τώρα, όλο το soundtrack ξερνάει γκέτο. Hip Hop εμβρυακής μορφής, ρυθμική gangsta rap από μουσικούς στην πλειοψηφία τους πρώην μέλη συμμοριών. Το είδος απευθύνεται σε οπαδούς ή σε περίεργους που θέλουν ν'ανακαλύψουν την rap των γκέτο πέρα κι'έξω από τον Coolio ή τον 50 Cent. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για τα 1988.

Ice T - Colors
Decadent Dub Team - Six Gun
Salt'N'Pepa - Let The Rhythm Run
Big Daddy Kane - Raw
Eric B and Rakim - Paid In Full
Kool G Rap - Butcher Shop
7A3 - Mad Mad World
Roxanne Shante - Go On Girl
MC Shan - A Mind Is A Terrible Thing To Waste
Rick Jones - Everywhere I Go (Colors)