Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Pop In Swing

Καλημέρα.
Είναι 7, είναι Γάλλοι και είναι θεόμουρλοι.

Από τα 2008, κι'ενώ είχαν βαρεθεί να παίζουν jazz σε μπαράκια για βαριεστημένους (ή μεθυσμένους) πελάτες, αποφάσισαν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Όχι από μόνοι τους.
Γυρίζοντας από μία ακόμα ανούσια νύχτα, το βανάκι τους έπαθε βλάβη σ'έναν δευτερεύοντα επαρχιακό δρόμο έξω από την Οσέρ (Auxerre για τους γαλλομαθείς) στην κεντρική Γαλλία.
Τους φιλοξένησε στο σπίτι της μια ηλικιωμένη γυναίκα, που, ακούγοντάς τους να συζητούν για τις αλλαγές που ήθελαν να κάνουν, παρενέβη και έβαλε μπροστά τους ένα παλιό γραμμόφωνο και καμιά δεκαριά δίσκους (78ρηδες) με swing των νιάτων της.

Η αρχή είχε γίνει. Προσθέστε σ'αυτό και το σουξέ που είχαν οι διασκευές από το Buena Vista Social Club και έχετε την νέα τρέλλα που σιγά-σιγά κατακλύζει την Ευρώπη (και δεν εννοώ τον Τσίπρα).
Οι λεβέντες άρχισαν, που λέτε, να διασκευάζουν σπουδαία διαμάντια σ'ένα electro jazzy-swing τέμπο που σκίζει χασέδες.
Μέσα σε 2 χρόνια έγιναν γνωστοί στις 4 γωνιές του πλανήτη με εκατοντάδες συναυλίες από το Λονδίνο μέχρι τη Μόσχα κι'από το Πεκίνο μέχρι το Ρίο (ντε τζανέϊρο ε;).

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για τους Pink Turtle ας μείνει συντονισμένος εδώ.
Σήμερα σας χαρίζω τον πρώτο από τους 2 καταπληκτικούς δίσκους τους. Τον Pop In Swing που κυκλοφόρησε στα 2009 (11 Μάρτη). Κι'όταν λέω τον πρώτο, δεν εννοώ τον πρώτο τους δίσκο. Εννοώ τον πρώτο που σηματοδοτεί την στροφή τους, έτσι;

ΥΓ. Το electro swing party που σας είχα υποσχεθεί μάλλον γίνεται πραγματικότητα, με πιθανότερη ημερομηνία την 1η Ιούνη σ'ένα καινούργιο (πολύ όμορφο) χώρο στα Εξάρχεια. Λεπτομέρειες λίαν συντόμως.

How Deep Is Your Love
Walk On The Wild Side
Smoke On The Water
The Logical Song
Hotel California
Money
Every Brath You Take
Highway To Hell
Another Brick In The Wall
Love Is All
We Are The Champions
Owner Of A Lonely Heart
Don't Know Why