Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Some Girls (previously unreleased)


Καλημέρα λουλουδάκια μου.

Σα να ξανάρθε ο ήλιος ε; Άντε να δούμε πότε θα μας αφήσει ο γιαραμπής να κυκλοφορήσουμε την ανοιξιάτικη κολεξιόν μας.

Σήμερα σας έχω κάτι σπέσιαλ.

Το Some Girls το ξέρετε. Είναι το 14ο studio album των Θεών (και το 16ο αμερικάνικό τους) κι'ένα από τα πιο θρυλικά στην ιστορία των Rolling Stones, αφού εκτός από την ανεπανάληπτη ονορφιά του συνόλου, έβγαλε και 5-8 σπουδαία singles.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 9 Ιούνη του 1978 και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της μπάντας, με πάνω από 7 μύρια πωλήσεις μέχρι τα 2000.

Το 'χουμε ξαναπαίξει στη νταλίκα, η οποία ψηφίζει Stones δαγκωτό.
Σήμερα θα παίξουμε το υπόλοιπό του. Εξηγούμαι :

Όταν ένας καλλιτέχνης μπαίνει στο studio για να ηχογραφήσει ένα δίσκο, τα τραγούδια που τελικά κυκλοφορεί είναι ένα μόνο μέρος απ'αυτά που έχει γράψει. Υπάρχουν δηλαδή κι'άλλα πολλά (ή λίγα, ανάλογα με την έμπνευσή του) που τελικά δεν συμπεριλαμβάνονται στο τελικό master copy.
Έτσι κι'εδώ, οι Stones, όταν κλείστηκαν στα studios Pathé Marconi στο Παρίσι (10 Οκτώβρη - 21 Δεκέμβρη 1977) για την ηχογράφηση του Some Girls, είχαν στη σακούλα πολλά περισσότερα από τα 10 διαμάντια που τελικά περιλαμβάνει ο δίσκος.

Συνήθως τα λέμε previously unreleased, αλλά λίγο μας νοιάζει.
Αυτό που έχει σημασία είναι πως πρόκειται για ανέκδοτα διαμάντια, που δεν θα έβλεπαν το φως της μέρας αν, στα 2011, δεν είχε κυκλοφορήσει μία Deluxe Edition του Some Girls μ'ένα ολόκληρο δεύτερο cd γεμάτο από δαύτα.
12 διαμάντια κυριολεκτικά. Από τα οποία, 3 δεν είναι δικά τους, αλλά διασκευές.

Χάρισμά σας
Και καλό σαββατοκύριακο

Claudine
So Young
Do You Think I Really Care
When You'Re Gone
No Spare Parts
Don'T Be A Stranger
We Had It All
Tallahassee Lassie
I Love You Too Much
Keep Up Blues
You Win Again
Petrol Blues