Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Heart Full Of Wine


Καλημέρα σε όλους.

Παρασκευή σήμερα, κι'επειδής ο καιρός μας το γύρισε στο φθινόπωρο, λέω να σας βουλιάξω σε μία πολύ-πολύ όμορφα μελαγχολικιά folk acoustic μουσική.

Στοιχηματίζω πως οι περισσότεροι από σας δεν ξέρετε τους Angus and Julia Stone. Και γιατί να τους ξέρετε, θα μου πείτε. Μα γιατί είναι πολλάν καλοί θα σας απαντούσα. Και για να σας το αποδείξω, σήμερα θα τους κάμω ένα μικρό αφιερωματάκι.

Είναι αυστραλοί από το Sidney και είναι αδελφάκια. Ξεκίνησαν στα 2006, ο καθένας μόνος του, με τον άλλον στα back vocals που και που. Συνήθως τους εύρισκες σε μικρά παμπ να τραγουδάνε unplugged, χωρίς δηλαδή ενισχυτές και ηλεχτρικά όργανα. Πολύ σύντομα όμως αποφάσισαν να γίνουν ντουέτο. Και σαν τέτοιο, τον Μάρτη του 2006, ηχογραφούν το πρώτο τους ΕΡ (Chocolate And Cigarettes).
Η απήχησή του ήταν πολύ μεγαλύτερη του αναμενόμενου : μέχρι τον Αύγουστο, και μετά από δύο πολύ πετυχημένες τους εμφανίσεις σε δύο μεγάλα μουσικά φεστιβάλς, υπέγραψαν συμβόλαιο με την ΕΜΙ Αυστραλίας. Το μαγικό ταξίδι ξεκίνησε.

Μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει 2 studio albums και 8 EP's. Το στυλ τους, τα είπαμε παραπάνω, είναι μια πανέμορφη μελαγχολική folk, την οποία συνοδεύουν συνήθως με steel όργανα, ελάχιστα ηλεκτρικό ήχο και με δύο πολύ όμορφες φωνές (ζωή να 'χουν). Ειδικά η κοπελιά, έχει μια φωνή που μοιάζει πάρα πολύ σ'αυτήν της Jolie Holland, αυτής της καρα-σούπερ-γουάου αμερικάνας folk τραγουδιάρας, συνιδρυτή των The Be Good Tanyas.

Πολλά είπαμε (πάλι) όμως.

All Of Me
Heart Full Of Wine
Mango Tree
Choking
Old Friend
Chocolates And Cigarettes
Little Bird
Lonely Hands
My Malakai
Take You Away
Paper Aeroplane
Babylon
Private Lawns