Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Εργάτες


Καλημέρα.
Λίγα λόγια και καλά για τούτον δω το δίσκο, έναν από τους καλύτερους του είδους του, έναν απ'αυτούς που θα 'πρεπε να παίζουν ολόκληροι σε προεκλογικές συγκεντρώσεις (κι ας τρομάζουν οι πολυπόθητοι νοικοκυραίοι).

Οι Εργάτες είναι ένα έργο που ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γιάννη Μαρκόπουλο, που έγραψε στίχους και μουσική, εκτός από τον Πρόλογο και τον Επίλογο, που γράφτηκαν από τον Κύριο Κώστα Ταχτσή. Πρόκειται για έναν ιστορικό δίσκο που κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 1976.

Οι συντελεστές του πολλοί και διαλεχτοί : Την καταπληκτική ορχήστρα , που διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης αποτελούν οι Κώστας Παπαδόπουλος (στο μπουζούκι), Χάρης Καλέας (στο πιάνο), Αριστείδης Μόσχος (στο σαντούρι), Παντελής Δεσποτίδης (στο βιολί), Αντρέας Μπότσης (στο μπάσο), Μάριος Κώστογλου και Δημήτρης Μαγκαφάς (στις κιθάρες), Χρήστος Χαλκιάς (στο κανινάκι), Μιχάλης Κυριαζής και Τάσος Μαρινάκης (στα κρουστά) και ο Kenneth Wells (στο sarood).

Στο διαμάντι Καταγωγή, το οποίο και γράφτηκε για σόλο κλαρίνο, παίζει ο δάσκαλος του ηπειρώτικου κλαρίνου Κύριος Τάσος Χαλκιάς.

Ο δίσκος αυτός όμως, δεν θα ήταν μοναδικός αν δεν είχε για ερμηνευτή έναν από τους μεγαλύτερους έλληνες τραγουδιστές, τον Κύριο Λάκη Χαλκιά.

Πρόλογος
Το Παράπονο του Εργάτη
Σκαραμαγκάς Και Πειραιάς
Ανεργία
Ο Κόσμος Είναι Όμορφος
Χωρίς Υπερωρίες
Οικοδόμος Δίχως Σπίτι
Σου Μιλώ Πατέρα
Η Συντροφιά
Εσείς Του Κόσμου Τα Παιδιά
Τα Κόκκινα Λουλούδια
Καταγωγή
Εμείς
Επίλογος