Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Playing For Change


Καλημέρα όλη μέρα αγαπούλες.

Πριν κάμποσες μέρες, όταν ψάχναμε μουσικά το Gimme Shelter των Θεών, σας είχα παρουσιάσει και μία καταπληκτική διασκευή του από ένα πολυπολιτισμικό μουσικό σχήμα, το Playing For Change.
Πριν κανά - δυο μέρες, μια φίλη μου θύμισε πως έπρεπε να 'χω κάνω αφιέρωμα εδώ και καιρό.
Επειδής λοιπόν ποτέ δεν είναι αργά, σήμερα λέω ν'ασχολήθώ κι'εσείς να δώσετε βάση γιατί το πράγμα είναι και μουσικά αλλά και ακτιβιστικά ενδιαφέρον.

Μιλάμε για ένα multimedia μουσικό project, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο αμερικάνος παραγωγός (και μηχανικός ήχου) Mark Johnson sta 2004.
Η ιδέα ήταν απλή και εξαιρετική : να φέρουμε κοντά μουσικούς απ'όλο τον κόσμο και να ηχογραφήσουμε - διακευάσουμε γνωστά τραγούδια, σπουδαίων δημιουργών, με σκοπό το χτίσιμο μουσικών σχολείων σε υποανάπτυκτες χώρες ή χώρες (γενικά) του Τρίτου Κόσμου.
Όπερ και εγένετο. 
Ο Johnson ταξίδεψε σ'όλο τον κόσμο μ'ένα κινητό συνεργείο ηχοληψίας και ηχογράφησε πολλές διαφορετικές διασκευές τραγουδιών, τα οποία μίξαρε στη συνέχεια και προέκυψε ο πρώτος αυτός δίσκος, που σήμερα η νταλίκα σας χαρίζει.

Το Songs Around The World είναι το πρώτο cd του project. Κυκλοφόρησε τον Μάρτη του 2009 παράλληλα μ'ένα DVD (με τον ίδιο τίτλο). Περιλαμβάνει δέκα υπέροχα κομμάτια (στο DVD υπάρχουν μόνο επτά), διασκευασμένα από δεκάδες μουσικούς από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ μέχρι τη Γκάνα και το Νεπάλ. Αδύνατον (λόγω χώρου) να σας τους παραθέσω όλους. 
Παράλληλα, και από τις πωλήσεις των δύο παραπάνω κυκλοφοριών (ενώ ετοιμάζονται κι'άλλα), το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Playing For Change Foundation (που συστήθηκε στα 2009 επίσης) ξεκίνησε ταυτόχρονα 7 projects κατασκευής μουσικών σχολείων σε Νότια Αφρική, Νεπάλ, Γκάνα, Μάλι και Ρουάντα.
Όποιος ενδιαφέρεται και ψάξει στο youtube, υπάρχει μια ολόκληρη playlist με τραγούδια από το Playing For Change, που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει σε cd ή DVD. Αυτό αναμένεται μέσα στη χρονιά
Μέχρι τότε, χάρισμά σας το πρώτο τους.

Stand By Me
One Love
War (No More Trouble)
Biko
Don't Worry
Talkin' Bout A Revolution
Better Man
Chanda Mama
The Love Rescue Me
A Chance Is Gonna Come