Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

The Organ Hearts


Καλημέρα σαλιγκαράκια μου.
Συνεχίζοντας στη σαγκά μας "και το κορίτσι του Βουρλού ρωτούσε τον λολό, σαν ίντα πράμα να 'τανε αυτό το μακρουλό", σήμερα θέλω να σας πάω στο Maine και, πιο συγκεκριμένα, στο Portland, όπου ζούν δύο λεβέντες ονόματι Max Lewis και Mirza Ramic.
Και οι δύο ήταν μέλη μιας post rock μπάντας, τους The List Exists, που όμως διέλυσε στα 2006, έπειτα από τρία χρόνια ζωής. 
Και οι λεβέντες μας, που δεν την πολυ-εύρισκαν με την post rock, αποφάσισαν, την ίδια χρονιά, να φκιάσουν ένα ντουέτο για να παίξουν τη μουσική που γουστάριζαν.

Και δημιούργησαν τους Arms And Sleepers
Κι'από το πρώτο τους ΕΡ (Bliss Was It In That Dawn To Be Alive - 2006) τράβηξαν την προσοχή με μια εξαιρετικά ποιοτική trip hop μουσική. Ακολούθησαν μπόλικα ΕΡ's (8 τον αριθμό) και 4 studio albums μέσα σε 5 μόλις χρόνια (ζωή να 'χουν). 
Από τις αρχές του 2011, με το ΕΡ τους A Man, A Plan, A Canal : Panama, φάνηκε πως άρχισαν να πειραματίζονται σοβαρά και με την ambient μουσική, που βέβαια συγγενεύει με την trip hop, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Και φτάσαμε στα μέσα σχεδόν του 2011 και σε τούτον δω τον δίσκο.

Το The Organ Hearts. Που είναι το τέταρτο studio album τους και που επιβεβαιώνει πως η μπάντα έχει πια χαρωπά αφεθεί στους πειραματισμούς trip hop - ambient, και μάλιστα μ'έναν μαγικό τρόπο.
Η νταλίκα λατρεύει Arms And Sleepers και επιφυλάσσεται για αφιέρωμα σύντομα.
Μέχρι τότε, σας χαρίζει τούτο δω το φρέσκο δισκάκι, που κυκλοφόρησε στις 16 Μάη 2011 και που είναι μούρλια.
Καλή μας Κυριακή.

Kepesh
Tusk
I Sing The Body Electric
The Afternoon Child
A Smile In Sofia
Antwerp
Serie Noire
Reprise
Yesterday's Child
Kiss Tomorrow Goodbye
Atelier
Airport Blues

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: