Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Band Of Horses


Καλή σας μέρα μασκαράδες μου.
Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, η νταλίκα λατρεύει seattle sound ή grunge ή οι Pearl Jam και οι υπόλοιποι.
Έχει δε τιμήσει κατ'επανάληψη το συγκεκριμένο είδος και θα το ξανα(μανά)τιμήσει εν ευθέτω χρόνω, που λένε και την Μάλτα.

Το Seattle όμως δεν σταμάτησε να παράγει καλή μουσική μετά το θάνατο του grunge. Και η τρανή απόδειξη είναι τούτοι δω οι λεβέντες που θα σας χαρίσω σήμερα στη σαγκά μας "ο νέος είναι ωραίος".
Γέννημα θρέμμα του Seattle, οι Band Of Horses (ή απλά Horses) πρωτοξεκίνησαν στα 2004, όταν ο δημιουργός τους, ο κιθαρίστας και lead vocalist Ben Bridwell, μετά τη διάλυση των Carissa's Wierd, αποφάσισε να φτιάξει νέα μπάντα.
Μάζωξε που λέτε μερικά παληκάρια και ξεκίνησαν να παίζουν από δω κι'από κει, μέχρι που, προς τα τέλη του 2004, τράβηξαν την προσοχή της δισκογραφικής Sun Pop, όταν έπαιξαν support στους Iron & Wine (που για όσους δεν κατέχουν, ας δουν Calexico και θα καταλάβουν).
Έτσι, στα 2005 κυκλοφόρησαν ένα EP (Tour EP), το οποίο πουλούσαν στις συναυλίες τους. Στα 2006 κυκλοφόρησε ο πρώτος studio δίσκος τους (Everything All The Time). Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει άλλους δύο, με κορυφαίο αυτόν που κυκλοφόρησε στα 2010 (Infinite Arms) που είναι και ο καλύτερός τους και που προτάθηκε και για μπόλικα βραβεία.

Οι Horses παίζουν κατ'εξοχήν indie. Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Και δεν είναι τόσο απλό γιατί οι λεβέντες μας έχουν και πολλά ακούσματα alternative, αλλά και country. Κάτι σαν μερικές συνευρέσεις του Neil Young με τους Pearl Jam στο πιο χαμηλό όμως (μη μας πουν και ιερόσυλους).
Όπως και να 'χει, είναι καλοί. Και με τον καιρό γίνονται καλύτεροι. Έτσι τουλάχιστον δείχνουν οι δίσκοι τους.
Εσείς όμως θα κρίνετε καλύτερα.
Και για να σας βοηθήσω, θα σας χαρίσω μια επιλογή από τραγουδάκια τους και από τους τρεις δίσκους τους.
Καλή ακρόαση, καλό Σάββατο και προσοχή στα γλέντια ε; Έχουμε κρίση.

Factory
Laredo
Infinite Arms
For Annabelle
The First Song
Our Swords
Weed Party
St Augustine
Is There A Ghost
Lamb Of The Lam (In The City)
Islands On The Coast
Cigarettes, Wedding Bands