Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

L'Heure Bleue


Hei mine venner...

Αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία, οι γάλλοι πρώτοι το ονόμασαν L'Heure Bleue, μετά οι εγγλέζοι Blue Hour και στο τέλος οι ίβηρες Madrugada. Είναι εκείνη η ώρα (της μέρας ή της νύχτας) όπου δεν είναι ακόμα μέρα αλλ'ούτε και νύχτα. Εμείς εδώ στο Λασίθι, το λέμε twilight, ενώ οι ελλαδίτες καταχτητές το λένε και λυκόφως.

Όταν λοιπόν οι τρεις αυτοί λεβέντες από το Stokmarknes της Νορβηγίας αποφάσισαν να φκιάσουν μπάντα, στα 1992, ο συμπατριώτης τους ποιητής Øystein Wingaard Wolf τους πρότεινε το όνομα κι'αυτοί το πήραν. Βέβαια, κατά καιρούς πέρασαν κι'άλλοι τρεις από την μπάντα, αλλά η ραχοκοκκαλιά ήταν οι Frode Jacobsen (μπάσο), Robert Buras (κιθάρα) και Sivert Høyem (φωνητικά).
Οι Madrugada είναι οι ιερείς του Dark rock. Οι απόλυτοι άρχοντες αυτής της παρανυχίδας του progressive-alternative που συνδυάζει πνιχτά κρουστά, μακρόσυρτες slide κιθάρες και θεοσκότεινα keyboards. Αν σ'αυτά προσθέσετε και τους αξιολογότατους στίχοι, έχετε τη βασική περίληψη αυτής της υπέροχης μουσικής αλλά κι'αυτής της εξαιρετικής μπάντας.
Από τα 1992 που ξεκίνησαν, μέχρι τα 2008, μας χάρισαν 7 albums (εκ των οποίων το ένα live και το τελευταίο μια πλήρης compilation) κι'άλλα 7 EPs.
Διάλυσαν στα 2008, παίζοντας την τελευταία τους ζαριά στις 15 Νοέμβρη 2008 στο Oslo Spectrum, εξαιτίας του θανάτου ενός από τους τρεις, του Buras, στις 12 Ιούλη του 2007 και σε ηλικία 31 χρονών.
Αυτά και τίποτις άλλο.
Την επίσπευση του αφιερώματος την χρωστάτε στην συγκρουσιακή Λουκία μας, στην οποία αφιερώνονται εξαιρετικά.
Pour toi Lucille.

Look Away Lucifer
Belladonna
Blood Shot Adult Commitment
Higher
Beautyproof
Black Mambo
Salt
I Don't Fit
All This Wanting To Be Free
What's On Your Mind
Hold On To You
Majesty
Lift Me
Quite Emotional
Step Into This Room And Dance For Me


Δεν υπάρχουν σχόλια: