Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Cat People


Καλημέρα και καλή βδομάδα λεοπαρδαλάκια μου και πανθηρούλια μου.
Στην ατζέντα μας σήμερα κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου στη συναυλία για τους απεργούς στα ΜΜΕ. Δεν ξεχνιώμαστε και δίνουμε ραντεβού στις 7 εκεί. Σημασία δεν έχει η μουσική που θα παιχτεί. Σημασία έχει η έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Έτσι;

Και μετά το αφιερωματάκι μας στην jazz (που θα συνεχιστεί κάποια στιγμή), επανερχόμαστε στα δικά μας. Κι'όταν λέμε δικά μας εννοούμε soundtracks.
Κι'όταν λέμε soundtracks, βουαλά μία από τις ομορφότερες μουσικές για ταινία. Χωρίς η ταινία να είναι κι'ότι καλύτερο.

Το Cat People είναι μια ερωτικο-θρίλερ ταινία του Paul Schrader με τους Nastassja Kinski, Malcolm McDowell και John Heard στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Βγήκε στις αίθουσες στις 2 Απρίλη του 1982 και είναι η ιστορία της συνεύρεσης δύο αδελφιών στη Νέα Ορλεάνη. Δύο περίεργα αδέλφια που, κάπου-κάπου κάνουν κέφι να μεταμορφώνονται σε πάνθηρες και, στα διαλείμματα, ρίχνουν και αισθησιακούς πήδουλες.
Νταξ. Έχουμε δει και καλύτερες.
Κρατάμε τον αισθησιασμό της Kinski, τις υπέροχες εικόνες από την ομορφότερη αμερικάνικη πόλη (κατά την ταπεινή μου άποψη) και πάμε παρακάτω.

Παρακάτω είναι η μουσική. Και η μουσική της ταινίας είναι υπογραφή και στάμπα του George Moroder. Και είναι πολύ καλή. Με ναυαρχίδα το Cat People (Putting Out Fire), που, αντίθετα με τα φημολογούμενα, δεν είναι του David Bowie, αλλά του Moroder σε στίχους του David της καρδιάς μας.
Τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε.
Πάμε τώρα να τ'ακούσουμε και ραντεβού στο κλειστό της Κέννεντυ στις 7.

Cat People (Putting Out Fire)
The Autopsy
Irena's Theme
Night Rabbit
Leopard Tree Dream
Paul's Theme
The Myth
To The Bridge
Transformation Seduction
Bring The Prod