Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

(Very) Bad Angels


Καλημέρα καλά μου παιδιά.
Σήμερα, προτελευταία μέρα του γαμώ-2011 η νταλίκα βουλιάζει μέσα σ'αυτά που (αστειευόμενος) ονομάζω "ψαγμένα". Το γιατί θα σας πω άλλη φορά, μπικόουζ νο τάϊμ νάου.

Τον Tim Booth το ξέρετε σαν τον lead vocalist της γουάου μπάντας James. Τον Angelo Badalamenti πόσοι τον ξέρουν όμως; Σίγουρα λίγοι σαν όνομα, αλλά πολλοί περισσότεροι μέσα από τα πάρα πολλά soundtracks που έχει γράψει. Θέτε παραδείγματα; Twin Peaks (1990), La Cite Des Enfants Perdus (1995), Un Long Dimanche Des Fiancailles (2004), The Edge Of Love (2008) κλπ κλπ.
Όταν λοιπόν θ'ακούτε Tim Booth And The Bad Angel, θα ξέρετε πως πρόκειται για ένα μουσικό σχήμα (project που λέμε εμείς στο Λασίθι) αυτών των δύο κυρίων, με συντροφιά τους τον Bernard Butler στην κιθάρα.

Το νταλαβέρι είχε αρχίσει από τα 1992, όταν ο Booth γνώρισε τον Badalamenti σ'ένα τηλεοπτικό σόου και θέλησε να δουλέψει μαζί του, πράγμα που τελικά πραγματοποιήθηκε στα 1995, όταν οι James έκαναν ένα μπρέϊκ που λέμε (πάλι) στο Λασίθι.
Και το αποτέλεσμα είναι τούτος δω ο δίσκος που σήμερα σας χαρίζει η νταλίκα. Ο μοναδικός μέχρι σήμερα απ'αυτό το project.
To Booth And The Bad Angel, ηχογραφήθηκε μεταξύ Σεπτέμβρη 1995 και Φλεβάρη 1996 και κυκλοφόρησε στις 6 Ιούλη 1996.
Μουσικά, ο δίσκος είναι ατόφιο alternative rock εξαιρετικά δουλεμένο.11 διαμαντάκια χάρμα με την καταπληκτική φωνή του Booth και την μαγική ενορχήστρωση (και εκτέλεση) του Badalamenti.
Δίσκος για συλλέκτες.

I Believe
Dance Of The Bad Angels
Hit Parade
Fall In Love With Me
Old Ways
Life Gets Better
Heart
Rising
Butterfly's Dream
Stranger
Hands In The Rain


Δεν υπάρχουν σχόλια: