Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Townes Van Zandt (3)


Και φτάνουμε αισίως στο τρίτο studio album του θεούλη Townes Van Zandt.

Το Townes Van Zandt αποτελεί μία μικρή στροφούλα στην καριέρα του.
Κατ'αρχήν, κι ενώ παραμένει στην ίδια δισκογραφική (Tomato), η φήμη που άρχισε να αποκτά ανάμεσα στους μυημένους της country-folk σκηνής του δίνει το δικαίωμα να ηχογραφήσει σε καλύτερα studios και, συγκεκριμένα, στα Brandley's Barn στο Μέμφις του Τενεσί, που θεωρούνται από τα θρυλικά για το συγκεκριμένο μουσικό είδος.
Έπειτα, υπάρχουν καινούργιοι παραγωγοί, οι Kevin Eggers και Jim Malloy, που, ειδικά ο δεύτερος, έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με μεγάλες μορφές της country μουσικής.

Κυκλοφόρησε στις 16 Δεκέμβρη του 1969, τον ίδιο δηλαδή χρόνο με το προηγούμενο album του. Ο λόγος είναι απλός : η δισκογραφική ήθελε από κάθε καλλιτέχνη αρκετούς δίσκους, όσους περισσότερους μπορούσε, για να μπορεί να επωφεληθεί από τα promotions στις ημέρες αργιών.
Αυτός όμως δεν είναι και ο λόγος που σε κάθε δίσκο του ο Van Zandt συμπεριλαμβάνει ένα ή δύο τραγούδια από προηγούμενους δίσκους. Αυτό το κάνει γιατί, έπειτα από την απώλεια της μακροπρόθεσμης μνήμης του (εξαιτίας της διπολικής διαταραχής), διασκευάζει τ'αγαπημένα του τραγούδια τρεις και τέσσερις φορές. Και καλά κάνει, αν θέτε την ταπεινή μου άποψη.
Η φωτογραφία του εξωφύλλου πιστώνεται στον Sol Mednick.

For The Sake of the Song
Columbine
Waiting Around To Die
Don't You Take it Too Bad
Colorado Girl
Lungs
I'll Be Here in the Morning
Fare Thee Well, Miss Carousel
(Quicksilver Daydreams of) Maria
None But the Rain