Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

A Gentle Evening with Townes Van Zandt (4)

Καλή μας βδομάδα αγάπες.
Προτελευταίο κομμάτι στο αφιερωματάκι μας για τον Townes Van Zandt σήμερις και η νταλίκα σκέφτηκε να σας χαρίσει ένα σπάνιο bootleg από μία εμφάνιση του μικρού θεούλη στα 1969, στην καλή του δηλαδή μουσική περίοδο.

Το A Gentle Evening With Townes Van Zandt ηχογραφήθηκε στις 28 Νοέμβρη 1969 (ημέρα Πέμπτη - ημέρα των Ευχαριστιών στο αμέρικα) σ'ένα μικρό παρακμιακό μπαρ στο Χιούστον του Τέξας.
Εδώ ο Van Zandt ξεδιπλώνει όλο του το ταλέντο. Μόνος στη σκηνή με μια κιθάρα, τραγουδάει αλλά και διηγείται tall stories και ανέκδοτα. Χαρακτηριστικό live του δηλαδής.

Δυο λόγια για τον δίσκο.
Το bootleg που ακούμε σήμερα κυκλοφόρησε πειρατικά τον Απρίλη του 1970 μόνο σε κασσέτα 8 track (εκείνες τις τεράστιες για όσους θυμούνται και τις πρόλαβαν) και περνούσε από χέρι σε χέρι ανάμεσα στους πιστούς. Στα 1975 εμφανίστηκε σε βινύλιο, σε ελάχιστα αντίτυπα, πάλι μεταξύ των μυημένων.
Στα 2002, κι'ενώ η μόδα Van Zandt είχε κυριεύσει τους αμερικάνους (5 χρόνια μετά τον θάνατό του), εμφανίστηκε σε cd, πάλι σε περιορισμένα αντίτυπα, αλλά με το ίδιο εξώφυλλο του bootleg βινυλίου.
Απ'όσο έψαξα στο ιντερνέτι, δεν υπάρχουν διαθέσιμα σιντιά προς αγορά. Δεν με πολυκαίει όμως, μιας και υπάρχει το βινυλιάκι.
Κι'αυτό σας χαρίζω.
Με τις υγείες μας.

Talking KKK
Rake
Like A Summer's Thursday
Second Lover's Song
She Came And She Touched Me
Lungs
Tucmuseh Valley
A Joke
Talking Thunderbird Wine Blues
The Ballad of Ira Hayes