Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Bad Teacher


Η Elizabeth (Cameron Diaz) είναι μια καθηγήτρια σε σχολείο του Σικάγο. Καταριέται τους μαθητές της, βρίζει, καπνίζει σαν φουγάρο, πίνει μπάφους και το μάθημά της είναι να βάζει ταινίες ενώ αυτή κοιμάται.
Έχει σχεδιάσει να τα παρατήσει και να παντρευτεί τον φραγκάτο γκόμενό της, μόνο που λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, μιας και ο τύπος την παρατάει. Πράγμα που την αναγκάζει, να ξανασκεφτεί τον ρόλο της σαν καθηγήτρια.
Παράλληλα, θέλοντας να μαζέψει λεφτά για προσθετική στήθους, αποφασίζει να πάρει μέρος σε διαγωνισμό πλυσίματος αυτοκινήτων με σέξυ εμφάνιση, κοροϊδεύοντας τους γονείς πως, τάχα, τα λεφτά θα πάνε για τις ανάγκες του σχολείου.

Αυτό είναι, μέσες-άκρες, το script της ταινίας Bad Teacher, που σκηνοθέτησε ο Jake Kasdan και που βγήκε στις άιθουσες στις 24 του Ιούνη φέτος.
Μέτρια ως καλή ταινία. Εύπεπτη βρε αδελφέ.
Την βλέπεις χωρίς να σκέφτεσαι, χωρίς βαθύτερα νοήματα, χωρίς περισυλλογές.
Απλό σινεμά για να περνάει η ώρα.

Το soundtrack είναι τίμια καλό. Θυμίζει άλλα ομοειδή που έχουν να κάνουν με σχολεία, καυτά σορτς, έφηβους κλπ. Από τα κομμάτια ξεχωρίζει το Nothing to Nothing του Κυρίου Billy Preston, που, για όσους δεν ξέρουν, εκτός από πολύ μεγάλος soul πιανίστας, ήταν για πολλά χρόνια stage musician των Rolling Stones.
Αυτά.

Billy Preston - Nothing to Nothing
Die Flippers - Schlittenfahrt
Judas Priest - You've Got Another Thing Comin'
Toots The Maytals - 54-46 Was My Number
Rooney - I Can't Get Enough
Dio - Rainbow in The Dark
Coolio - Gangsta's Paradise
Dary Hall & John Oates - Sara Smile
Joan Jett & The Blackhearts - Real Wild Child
Judas Priest - The Ripper
Rockpile - Teacher Teacher
Tommy Tutone - 867-5309 Jenny
Whitesnake - Still Of The Night