Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Madrugada [1]

Καλημέρα αγαπούλες.
Τη σημερινή ανάρτηση είτε δείτε την στα γρήγορα, είτε απολαύστε την το βράδυ, προσπαθώντας να συνέλθετε από την ένταση. Γιατί, στο ενδιάμεσο, έχουμε δρόμο, απεργία κι'όλα αυτά που πρέπει (επιτέλους) να κάνουμε μπας και ξυπνήσουμε και βάλουμε μπρος τα ελικόπτερα.
Ή εμείς ή αυτοί.

Σήμερα η νταλίκα θα σας μιλήσει για τους Madrugada. Και αύριο πάλι γι'αυτούς θα σας μιλήσει. Γιατί τους αγαπάει πολύ και δεν έφτανε μόνο μία ανάρτηση για να σας τους παρουσιάσει.
Οι λατρεμένοι Madrugada.
Το τρίο από την πόλη Stokmarknes της Νορβηγίας, που σχηματίστηκε στα 1995 από τους Frode Jacobsen (μπάσο), Sivert Hoyem (φωνητικά) και τον σχωρεμένο Robert Buras (κιθάρα).
Και που μέχρι τα 2007 μας χάρισαν μαγικές στιγμές progressive-alternative μουσικής, φκιάνοντας τη σχολή του sad rock, σχολή που σήμερα πολλές μπάντες προσπαθούν ν'ακολουθήσουν.

Στα 12 χρόνια που υπήρξαν, πρόλαβαν να μας χαρίσουν 6 δίσκους και 7 ΕΡs, όπου οι μελωδίες συνυπάρχουν με τα βαρειά riff της κιθάρας, αλλά και με τους σκοτεινούς-λυπημένους στίχους του Hoyem.
Το δέσιμο της μπάντας αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση.
Δεν διάλυσαν επειδή δεν μπορούσαν άλλο μαζί, άσε που είχαν πολλά ακόμα να δώσουν.
Διάλυσαν επειδή, στις 12 Ιούλη 2007, πέθανε ο κιθαρίστας τους Buras.
Οι υπόλοιποι δύο τότε, αποφάσισαν να τελειώσουν τον δίσκο που είχαν στα σκαριά (Madrugada - 2008) και να βάλουν τους τίτλους τέλους με μία τελευταία τουρνέ.
Όπερ και εγένετο, με την τελευταία τους συναυλία να είναι αυτή στο Oslo Spectrum στη Νοργηγία στις 15 του Νοέμβρη 2008.

Τα περισσότερα διαμάντια που ακούγονται στο πρώτο μέρος είναι οι μεγάλες τους στιγμές σε digital remastered της ίδιας της μπάντας το 2010. Που, στην ουσία, σημαίνει καθαρότερος ήχος και τίποτα παραπάνω.

All This Wanting to be Free
I Don't Fit
Stories From the Streets
Salt
Black Mambo
Beautyproof
Higher
Blood Shot Adult Commitment
Belladona
Look Away Lucifer
7 Seconds
The Kids Are on High Street