Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Jam Sessions with Booker T. Jones (1970)

Άλλη μια δύσκολη βδομάδα μπροστά μας αγαπούλες.
Το ξέρω, επαναλαμβάνομαι, αλλά δεν φταίω. Το πλάκωμα φταίει.
Ας το ξορκίσουμε λοιπόν, όσο και για όσο μπορούμε.

Η νταλίκα σήμερα απευθύνεται σε όσους αγάπησαν και εξακολουθούν ν'αγαπούν την folk, roots and southern rock και, ιδιαίτερα, τους μάγους του είδους Creedence Clearwater Revival. Το ξέρω πως τέτοιοι υπάρχουν μπόλικοι εδώ μέσα.
Ένας απ'αυτούς κι'εγώ.

Το Fantasy Session '70 είναι ένα σπάνιο bootleg, που κυκλοφόρησε από ένα άγνωστο ιταλικό label, το Main Street, στα 1971, μετά την τεράστια επιτυχία του δίσκου Cosmo's Factory.
Πρόκειται στην ουσία για τη συνεύρεση των CCR με τον απίστευτο Κύριο Booker T. Jones (και την μπάντα του (Booker T. & The MGs), στα studios Fantasy της Καλιφόρνιας.
Για όσους δεν ξέρουν, ο Booker T είναι ένας απίστευτος μουσικός (1944), που παίζει έναν σκασμό όργανα, γράφει και κάνει και παραγωγές. Κάποια στιγμή, η νταλίκα του χρωστάει αφιέρωμα, για να δείτε για τι τύπο μιλάμε.

Σ'αυτό το δίσκο, μπορούμε ν'ακούσουμε, εκτός από υπέροχες διασκευές των ήδη γνωστών διαμαντιών των CCR, μερικά jam που απλά δεν υπάρχουν. Το όργανο του Booker έρχεται και δένει με τα riffs της κιθάρας, το ντραμς βρυχάται και το αποτέλεσμα είναι, στ'αλήθεια, υπερ-σπάνιο. Μουσική με το Μ από δω μέχρι την Καλιφόρνια.
Να πούμε, ότι αυτά τα sessions κυκλοφόρησαν στα 1991 μέσα σ'ένα πολυτελές κοφρέ με δουλειές των CCR, μόνο που τα jam δεν υπάρχουν μέσα.
Δώστε βάση στην 15λεπτη μαγική εκτέλεση του I Put A Spell On You.

Jam Worm-Up
99 & 1-2
Proud Mary
Travelin' Band
Born On The Bayou
Down On The Corner
99 & 1-2 Reprise
I Put A Spell On You
Final Jam